Vizes vb: Nagyon boldogok vagyunk – értékelt a dél-koreai kapitány

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2019.07.14. 09:22
null
Történelmi sikerrel kezdett a női vízilabda-válogatott (Fotó: Derencsényi István)
Történelmet írt a magyar női vízilabda-válogatott, hiszen a sportág történetében még sosem született ekkora különbségű siker: a csapat 64–0-ra győzte le Dél-Koreát. Dzsin Man Keun, a dél-koreai válogatott szövetségi kapitánya az óriási különbség ellenére elégedetten értékelt a mérkőzés után.

 

Az idén megalakult dél-koreai együttes átlagéletkora 17 (!) év. A legidősebb játékos 23 esztendős, de található 14 éves pólós is a keretben, így talán nem meglepő, hogy Dzsin Man Keun nem az eredménnyel volt elfoglalva.

„Lenyűgözött, hogy milyen nagy szívvel játszott a csapatom. Ez volt az első mérkőzésük, nagyon boldogok voltak a találkozó után. Sokat tanultak Magyarországtól a vízilabdáról, és mivel mindannyian úszók, el kell sajátítaniuk, hogyan kell egy csapatsportot játszani.”

A nemzetközi meccseken a hivatalos világcsúcs 62–0 volt, az 1985-ös universiadén Jugoszlávia férfiválogatottja verte meg ennyire Guatemalát. Ami a mieink eddigi legnagyobb különbségű diadalát illeti, 2014. augusztus 16-án, az orosz Hanti-Manszijszkban zajlott női világkupán 42–0-ra győztük le Szingapúrt.

Bíró Attila nyilatkozatát itt olvashatja el!

FINA VIZES VILÁGBAJNOKSÁG, KVANGDZSU
NŐI VÍZILABDA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 64–
0 (16–0, 18–0, 16–0, 14–0)
Kvangdzsu,
500 néző. Vezette: Cheng (szingapúri), Waldow (új-zélandi)
MAGYARORSZÁG:
Gangl – SZILÁGYI D. 10, Keszthelyi 5, Illés 3, PARKES 11, Vályi V. 3, Leimeter 3. Csere: Magyari (kapus), GURISATTI 8, TÓTH-CSABAI 7, Gyöngyössy 2, Horváth B. 4, RYBANSKA 8. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
DÉL-KOREA:
Oh – Lim, Lee Cse Dzsung, Lee Dzsun Geun, Szon, Kim Je Dzsin, Cso. Csere: Kim Min Dzsu (kapus), Jun, Kwon, Ryan, Csoj, Kjung. Szövetségi kapitány: Dzsin Man Keun
Gól – emberelőnyből:
5/5, ill. –
Gól – ötméteresből:
3/3, ill. –

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik