Tokió 2020: Gurisatti Gréta felépült, a világligában bizonyítana

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.09. 17:31
null
Gurisatti Gréta bizonyítana az olimpia előtt (Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap)
Teljesen felépült ujjsérülését követően Gurisatti Gréta, a tokiói olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott játékosa, aki jövő héten, a világliga athéni szuperdöntőjében bizonyíthat a szakmai stábnak.
A Dunaújváros 25 éves játékosa a törés miatt nem tarthatott az együttessel az Egyesült Államokba, ahol az olimpiai bajnok házigazdákkal játszottak felkészülési mérkőzéseket a magyarok.

Gurisatti az M1 aktuális csatornának elmondta, hat hét elteltével tökéletesen meggyógyult a törés, és ezen a héten már százszázalékos állapotban készülhet a tengerentúlról visszatérő társaival, akikkel vasárnap indul a görög fővárosban sorra kerülő eseményre.

Gurisatti megjegyezte, Bíró Attila szövetségi kapitánnyal abban egyeztek meg, hogy mind a hat mérkőzésen játszik majd, és mint azt hangsúlyozta, szeretne az együttes egyik húzóembere lenni annak érdekében, hogy az olimpiai keret kihirdetésekor nyugodtan nézhessen tükörbe.

A válogatott pólós elmondta, az a céljuk, hogy a tokiói olimpián megszerezzék a magyar női vízilabdázás első érmét, ehhez azonban egyénileg és csapatként is extra teljesítményre lesz szükség.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik