S. T. J. 2022.03.03 23:06

Piros Zsomboré a Davis-kupa-nyitómeccs; Belelapoztunk Hidegkuti firenzei naplójába

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

 

 

Új edzője lesz a nyártól a BVSC női vízilabdacsapatának: az együttest tizenkét évig irányító Petrovics Mátyás helyére  a kispadra a magyar női vízilabdázás egyetlen kétszeres világbajnoka, Stieber Mercedes ül le, aki huszonöt, Olaszországban eltöltött év után hazatér. Ők ketten jól ismerik egymást: Stieber először játékos volt a válogatottban, amikor Petrovics másodedzőként dolgozott, másodszor pedig a szövetségi kapitányt másodedzőként segítette. A kétszeres világ- és Európa-bajnok lapunknak azt mondta, nem tervezte a hazatérést, de benne volt a fejében a gondolat, hogy egyszer jó lenne itthon dolgozni.

A Strade Bianche olasz egynapos kerékpárverseny nem tekint vissza több évtizedes múltra, mint sok másik klasszikus (csak 2007 óta rendezik meg), mégis hamar a versenyzők és a szurkolók kedvencévé vált. Az útvonal a napsütötte Toscana legszebb részein halad át, igazán különlegessé és nehézzé pedig fehér murvás részei teszik. A rajtnál három magyar is ott lesz: Dina Márton, Valter Attila, valamint Fetter Erik. Utóbbi tavaly a 100. helyen végzett a 247 indulóból, az Eolo-Kometa versenyzője lapunknak azt mondta, ebben az esztendőben jobb eredményt remél. Kérdeztük a májusban Magyarországról rajtoló Giro d'Italiáról is, amelyen szintén ott lehet a magyar trió.

Ambros Martín, a Győr női kézilabdacsapatának edzője a Sportkrém melléklet e heti vendége. Az interjúból kiderül, hogy a spanyol tréner a tengerparton nőtt fel, és a végeláthatatlan nyílt víz közelsége az egész családjának áldás volt. A szemük sem rebbent, ha polipot vagy cápát láttak, bár Martín a cápákat többnyire csak hajóról figyelte. Mesélt arról is, hogy az iskolában a matematikát, a fizikát és a reál tárgyakat kedvelte, érdekelte volna az orvosi pálya is, de hamar belátta, hogy ha profi kézilabdázó szeretne lenni, akkor nem fér bele annyi tanulás, mint amennyi az orvosi egyetemhez szükséges.

2022.06.08 23:25:56

Vízilabda LAKNER GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. És aztán van a Ferencváros, amely a most záruló idényben szépen megmutatta, hogy lehet ezt okosan is csinálni.

2022.06.01 23:16:16

Vízilabda LAKNER GÁBOR, PATAI GERGELY

A zöld-fehéreknek senkitől sem kell félniük az első számú nemzetközi kupasorozat belgrádi végjátékában.