NS-klub: Székely Bulcsú a mai napig őrzi a róla szóló cikkeket

Vágólapra másolva!
2022.06.23. 13:51
null
A nehéz napokon sokat segítettek a külső visszajelzések az olimpiai bajnoki vízilabdázónak (Fotó: Nemzeti Sport)
A fiók mélyén még mindig őrzi a Nemzeti Sport egykori példányait Székely Bulcsú. Az olimpiai bajnok vízilabdázót büszkeséggel töltötte el, amikor dicsérő jelzőkkel illettük, olykor pedig az öltözőben is beszédtémát szolgáltatott, hogy egy-egy mérkőzésről mit írtak tudósítóink.

„Amikor mi voltunk fiatalok, még nem voltak közösségi portálok, a Nemzeti Sport volt az egyetlen hírforrás, ami mértékadónak számított – tekintett vissza Székely Bulcsú. – Ha nyert a csapat, másnap mindig megvettük a Sportot, az első dolgunk az volt, hogy megnézzük, nagybetűvel írták-e a nevünket, ami a mai napig a kimagasló teljesítményre utal. Hazaérve kivágtuk a rólam szóló írásokat, ezek talán még mindig megvannak a fiók mélyén. Emlékszem, mennyire boldog voltam, amikor először megemlítettek a tudósításban, aztán fokozatosan egyre nagyobb anyagok születtek rólam.”

A lefordulások ékköve, ilyen indulósebességű sprinter szökőévenként születik – írtuk Székelyről az 1995-ös junior-világbajnokság után, amely a magyar válogatott győzelmével zárult.

„Nagyon sokan szurkoltak akkor nekünk, a Nemzeti Sport egy egész oldalt szentelt a sikerünknek, a fotók mellett minden játékosról írtak egy rövid jellemzést – folytatta Sydney olimpiai bajnoka. – Presztízsértéke volt, ha egy csapatról hosszan írt az újság, s az önbizalmunknak is jót tett, mert a szakmán belül nehéz volt kiérdemelni a dicséretet, a magyar vízilabdában magasan van a léc. Néha túlzónak éreztem a pozitív jelzőket, de a nehéz napokon sokat segítettek ezek a visszajelzések.”

(Fotó: Nemzeti Sport)
(Fotó: Nemzeti Sport)

Az ezredfordulón még a meglepetés erejével hatott, hogy a Ferencváros nyerte meg a bajnokságot, soraiban Székely Bulcsúval, akinek a Nemzeti Sport szalagcíme szerint „aranyat ért a keze”.

„A közvélemény a döntőbe sem várt minket, talán még saját magunkat is megleptük azzal, hogy bajnoki címet nyertünk. Az éremátadás után elmentünk a csapattársakkal a Piaf bárba, ahol akkoriban a vízilabdázók gyakran megfordultak, másnap hajnalban pedig már egyenesen a nyomdából hozták nekünk a Nemzeti Sportot, benne a meccstudósítással. Az igazat megvallva arra már nem emlékszem, mit írtak a döntőről, mert alaposan megünnepeltük a sikert.”

Székely Bulcsú hozzátette, manapság már inkább online felületünkön böngészi a sporthíreket, de a régi szokás nem változott, kutyasétáltatással és a Nemzeti Sporttal kezdi a napot.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik