H. Á. 2022.06.23 13:51 Frissítve: 2022.06.23 14:32

NS-klub: Székely Bulcsú a mai napig őrzi a róla szóló cikkeket

A fiók mélyén még mindig őrzi a Nemzeti Sport egykori példányait Székely Bulcsú. Az olimpiai bajnok vízilabdázót büszkeséggel töltötte el, amikor dicsérő jelzőkkel illettük, olykor pedig az öltözőben is beszédtémát szolgáltatott, hogy egy-egy mérkőzésről mit írtak tudósítóink.

 

A nehéz napokon sokat segítettek a külső visszajelzések az olimpiai bajnoki vízilabdázónak (Fotó: Nemzeti Sport)

„Amikor mi voltunk fiatalok, még nem voltak közösségi portálok, a Nemzeti Sport volt az egyetlen hírforrás, ami mértékadónak számított – tekintett vissza Székely Bulcsú. – Ha nyert a csapat, másnap mindig megvettük a Sportot, az első dolgunk az volt, hogy megnézzük, nagybetűvel írták-e a nevünket, ami a mai napig a kimagasló teljesítményre utal. Hazaérve kivágtuk a rólam szóló írásokat, ezek talán még mindig megvannak a fiók mélyén. Emlékszem, mennyire boldog voltam, amikor először megemlítettek a tudósításban, aztán fokozatosan egyre nagyobb anyagok születtek rólam.”

A lefordulások ékköve, ilyen indulósebességű sprinter szökőévenként születik – írtuk Székelyről az 1995-ös junior-világbajnokság után, amely a magyar válogatott győzelmével zárult.

„Nagyon sokan szurkoltak akkor nekünk, a Nemzeti Sport egy egész oldalt szentelt a sikerünknek, a fotók mellett minden játékosról írtak egy rövid jellemzést – folytatta Sydney olimpiai bajnoka. – Presztízsértéke volt, ha egy csapatról hosszan írt az újság, s az önbizalmunknak is jót tett, mert a szakmán belül nehéz volt kiérdemelni a dicséretet, a magyar vízilabdában magasan van a léc. Néha túlzónak éreztem a pozitív jelzőket, de a nehéz napokon sokat segítettek ezek a visszajelzések.”

(Fotó: Nemzeti Sport)

Az ezredfordulón még a meglepetés erejével hatott, hogy a Ferencváros nyerte meg a bajnokságot, soraiban Székely Bulcsúval, akinek a Nemzeti Sport szalagcíme szerint „aranyat ért a keze”.

„A közvélemény a döntőbe sem várt minket, talán még saját magunkat is megleptük azzal, hogy bajnoki címet nyertünk. Az éremátadás után elmentünk a csapattársakkal a Piaf bárba, ahol akkoriban a vízilabdázók gyakran megfordultak, másnap hajnalban pedig már egyenesen a nyomdából hozták nekünk a Nemzeti Sportot, benne a meccstudósítással. Az igazat megvallva arra már nem emlékszem, mit írtak a döntőről, mert alaposan megünnepeltük a sikert.”

Székely Bulcsú hozzátette, manapság már inkább online felületünkön böngészi a sporthíreket, de a régi szokás nem változott, kutyasétáltatással és a Nemzeti Sporttal kezdi a napot.

 

2022.07.24 00:22:16

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Laky Károly már játékosként is edzősködött (tanítványainál többet senki sem lábtempózott), a háború után pedig ő volt maga a BVSC. Nem túlzás, hiszen egyidőben elnöke is volt a klubnak.

2022.07.18 22:38:19

Vízilabda MALONYAI PÉTER     

NS-VÉLEMÉNY. A hetedik helyet nem lehet kirúgni.

 

2022.07.11 23:04:05

Vízilabda N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL.A küzdelem, a tartás valami felé, az „út” a lényeg tehát, amiről a ma ötven éve született pólós klasszis, Benedek Tibor is hangsúllyal szólt több alkalommal, amikor a talpra állás újra meg újra reánk szabott föladatáról beszélt.

2022.07.10 21:22:41

Vízilabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A lelkiismeret-furdalást nem lehet parancsra előhívni, már csak azért sem, mert lélek kell hozzá. Ugyanakkor a tudomány szerint, aki képtelen rá, antiszociális személyiségzavarral diagnosztizálható. Ilyen messzire azért nem mennék pólósaink esetében, az viszont biztos, hogy a valós önismeret nem árt. És mielőtt félreértenének, nem gondolok én önmarcangolásra, csak némi őszinteségre – önmagukkal.