Női vízi világliga: győzelemmel kezdtünk a szuperdöntőben

Vágólapra másolva!
2022.11.02. 13:07
null
Győzelemmel kezdett a magyar válogatott (Fotó: waterpolo.hu)
Győzelemmel rajtolt a magyar női vízilabda-válogatott a világliga Tenerifén zajló szuperdöntőjében, amelynek szerdai nyitó napján 9–7-re felülmúlta Ausztráliát.

 

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) alig több mint egy hónappal ezelőtt jelentette be, hogy november 2. és 6. között Tenerifén megrendezik a női vízilabda-világliga szuperdöntőjét. A tornán a magyar válogatott is részt vesz – ellenfelei a B-csoportban sorrendben Ausztrália, Spanyolország és Új-Zéland, míg a másik csoportban az Egyesült Államok, Olaszország, Hollandia és Kanada csatázik a két elődöntős helyért.

A waterpolo.hu beszámolójából kiderül, hogy szerdán, az ausztrálok elleni mérkőzés első negyedében Parkes Rebecca és Keszthelyi Rita, a másodikban Keszthelyi és Vályi Vanda talált be. A védekezés rendkívül jól ment a csapatnak, az ausztrálok lövésekig is alig jutottak el, így csupán három találatot jegyeztek az első félidőben.

A térfélcserét követően lefordulás után hamar egyenlített a rivális. Sőt Ausztrália ötméteresből fordított, így először vezetett a meccsen – ekkor 3–0-s szériában volt a tengerentúli alakulat. Máté Zsuzsanna szélről javított, ekkor 5–5 állt az eredményjelzőn. Magyari Alda nagy védésével tartotta ezt, vagyis döntetlenről indult a záró etap.

Alaposan összekapta magát a csapat: Parkes talált be, majd Máté lőtt bombagólt. A Keszthelyi Rita, Gurisatti Gréta páros kettő az egyes lefordulást fejezett be pontosan, ezzel 8–5-re vezettünk, s innen már nem engedtük, hogy visszajöjjenek az ausztrálok, végül 9–7-re diadalmaskodtunk.

A magyar válogatott nagy lépést tett a négy közé jutás felé.

Bíró Attila kiemelte, hogy a tornát voltaképpen egy negyeddöntővel indították, a körülményekre, a szokatlan reggeli időpontra pedig semmilyen tekintetben nem hivatkozhatnak.

„Hullámzó volt a teljesítményünk, akadtak jó és kevésbé jó időszakaink. Ami viszont a győzelem mellett a legfontosabb, hogy betartották a lányok a legfontosabb utasítást” – idézte az MTI Bírót. A szakember elárulta, hogy a meccsen mindenekelőtt azt szerette volna látni, hogy védekezésben és támadásban is jobban akarják a győzelmet.

„És ez így volt! Örülök annak is, hogy volt tartásunk, és a negyedik negyedben ellenfelünk fölé nőttünk. Örömteli, hogy a fiatal Hajdú Kata ennyire jól szállt be a meccsbe, hasznosan játszott, és Pőcze Pannával is elégedett vagyok” – értékelt a kapitány. Elmondta azt is, hogy délután edzést tart csapatának, és készülnek a spanyolok elleni mérkőzésre, amelyen „természetesen” ismét győzelemre törnek majd. Folytatás csütörtökön 14.40-től Spanyolország ellen.

VÍZILABDA
NŐI VILÁGLIGA, SZUPERDÖNTŐ
B-CSOPORT
Ausztrália–Magyarország
79 (1–2, 2–2, 2–1, 2–4)
KÉSŐBB
14.40: Spanyolország–Új-Zéland

A-CSOPORT
Hollandia–Egyesült Államok 6–9
(2–3, 0–2, 2–3, 2–1)
KÉSŐBB
13.00: Kanada–Olaszország

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Magyari
Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda (UVSE), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Hajdú Kata (UVSE), Keszthelyi Rita (CN Mataró, spanyol), Leimeter Dóra (FTC), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Parkes Rebecca (Eger), Pőcze Panna (FTC), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Padova, olasz). Szövetségi kapitány: BíróAttila.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik