Női vízi LEN-kupa: ezüstérmet szerzett a Dunaújváros

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 20:58
null
Szép eredményt ért el a Dunaújváros (Fotó: Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület)
A Dunaújváros a hazai verség után a visszavágón is alulmaradt a görög Pireusszal szemben a női vízilabda LEN-kupa döntőjében.

 

A döntő első felvonását múlt pénteken rendezték, a görögök 12–8-ra nyertek Dunaújvárosban, így a magyar együttes rendkívül nehéz helyzetből várta a visszavágót.

A szerdai találkozón a hazaiak az első negyedben négy góllal elhúztak, és mint kiderült, ezzel el is döntötték a második összecsapást, valamint a párharcot is. A második szakaszban a magyar csapat feljött két gólra (6–4), de a harmadikban volt hattalálatnyi is a különbség (10–4). A Dunaújváros a későbbiekben sem tudott feljavulni, így végül ötgólos vereséget szenvedett.

A pireusziaknál a magyar válogatottal olimpiai bronzérmes Parkes Rebecca kétszer volt eredményes.
Mindkét gárda egy-egy alkalommal nyerte meg előzőleg a LEN-kupát: a Dunaújváros 2018-ban, az Etnikosz Pireusz 2010-ben. A magyar csapat négyes döntőben diadalmaskodott, a görög együttes klasszikus oda-visszavágós párharcban.

A Dunaújváros tavaly is pireuszi riválissal találkozott nemzetközi kupa fináléjában: az Euroligában az Olimpiakosszal szemben maradt alul küzdelmes összecsapáson 7-6-ra. Utóbbi görög együttes ezzel vágott vissza a 2018-as LEN-kupa-döntőben elszenvedett vereségért.

VÍZILABDA LEN-KUPA
Döntő, visszavágó

Etnikosz Pireusz (görög)–Dunaújváros 14–9 (5–1, 3–3, 3–2, 3–3)
A magyar együttes gólszerzői: Szilágyi 3, Gurisatti, Garda 2-2, Mahieu, Mucsy 1-1

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik