Női vízi Euroliga: az FTC győzött a második meccsén

MTI/SZ. R., K. Zs.MTI/SZ. R., K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.11.19. 18:59
null
Simán nyert a BVSC-Zugló a francia Nice ellen (Fotó: Szabóné Szedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap)
A Ferencváros szoros mérkőzésen 11–8-as győzelmet aratott a francia Lille felett a női vízilabda Euroliga római selejtezőjének pénteki játéknapján. A Berlinben szereplő BVSC-Zugló délelőtt 12–6-ra vert egy másik francia csapatot, a Nice-t, este viszont 11–6-ra kikapott az olasz Padovától.

 

A Ferencváros – amely csütörtökön 10–8-ra kikapott a spanyol Mediterranitól – a pénteki találkozó elején négy góllal elhúzott, azonban a rivális a negyedik negyedben minimalizálta a különbséget. A zöld-fehérek az utolsó percekben tették magabiztossá sikerüket.

Az FTC-re szombaton két mérkőzés vár: reggel a holland ZVL 1886 Tetteroo, este a házigazda SIS Roma ellen száll vízbe a magyar csapat.

A péntek délelőtti berlini összecsapáson nem fért kétség a BVSC-Zugló sikeréhez, a fővárosi csapat mindegyik negyedben több gólt lőtt a Nice-nél.

A BVSC – amely a csütörtöki nyitányon kikapott a görög Vuliagmenitől – pénteken még egyszer medencébe ugrott: este az olasz Plebiscito Padova volt az ellenfél, amely az első negyedben háromgólos előnyt szerzett, és végig kézben tartva az irányítást 11–6-ra győzött.

Az öt-, illetve hatcsapatos selejtezőcsoportokból egyaránt három együttes jut a 16-os főtáblára, melynek alanyi jogon tagja többek között a Dunaújváros és az UVSE.

NŐI VÍZILABDA EUROLIGA, 1. SELEJTEZŐKÖR
C-CSOPORT (BERLIN)
BVSC-Zugló–Nice (francia) 12–6
(3–1, 4–3, 2–0, 3–2)
Plebiscito Padova (olasz)–BVSC-Zugló 11–6
(4–1, 4–3, 2–1, 1–1)

B-CSOPORT (RÓMA)
FTC-Telekom Waterpolo–Lille (francia) 11–8
(4–1, 2–2, 0–2, 5–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik