MTI
B. A.
2023.03.15 20:20 Frissítve: 2023.03.15 20:43

Férfi vízilabda-vk: a görögökkel játssza a negyeddöntőt a magyar válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott a görög csapattal játssza a negyeddöntőt a világliga Los Angeles-i fináléjában.

A görögökkel játssza a negyeddöntőt a magyar válogatott (Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)

A magyarok a zágrábi selejtezőben három győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zártak, így a csoportgyőztes olaszok és az amerikaiak mellett bejutottak a végjátékba.

Varga Zsolt szövetségi kapitány a magyar szövetség honlapján úgy értékelt, hogy a tornán a fiatalok tesztelése volt a legfontosabb.

„Tudnunk kell megengedni, hogy hibázzanak, pofonokat kapjanak, mert csak így tanulnak és fejlődnek” – jelentette ki a szakvezető, aki örömmel látta, hogy mindenki jól reagált az amerikaiak elleni hatgólos vereség másnapján, a horvátokkal vívott ki-ki mérkőzésen.

A szövetségi kapitány úgy értékelt, egyelőre nehezen tud egyértelmű választ adni, hogy azoknál a posztoknál, ahol „keresgélés zajlik”, mennyit lépett előre, ugyanakkor számára jelenleg ennél sokkal lényegesebb, hogy „a fiatalok együtt játszva fejlődjenek, illetve újra és újra téthelyzetbe kerülve megtanulják kezelni a stresszhelyzeteket”.

„Mindenekfelett áll, hogy épüljenek a játékosok, hogy legyen meg a türelem és a hit. Ha az első komolyabb hiba után elkaszálsz valakit, és a következő alkalommal nem adod meg az esélyt, sohasem fogod megtudni, mire képes igazán egy fiatal” – fogalmazott a szakember.

Kedd este az is eldőlt, hogy a magyar csapat a végjátékban a negyeddöntőt a B-csoport másodikjával, az olimpiai ezüstérmes görög együttessel vívja majd június végén.

A nyolcas szuperdöntőben biztosan ott lesz még a spanyol és a szerb válogatott, illetve a divízió II-ből két továbbjutó. Ez utóbbi selejtezőjét május első hetében rendezik Berlinben.

2022.11.29 23:54:35

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Csapó Dudi érett felnőttként futballban, teniszben, politikában, bármiben képes volt zavarba ejtő módon megközelíteni témákat, látványos, új magyarázattal, ötlettel, és mindehhez sztentori hangján olyan kedélyesen előadott, mégis határozott érvrendszerrel szolgált, hogy az ember csupán biccentett: végül is, miért ne?

2022.11.07 00:04:20

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik negyedben gyalázatos volt a bíráskodás.

2022.11.07 00:09:42

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Amelyhez hozzátartozik – persze most már könnyű a fülbesúgás –, hogy a sportágban nem igazán pártolták az elnök vezetési módszerét, a pénzügyi helyzet még az elnökségi tagok előtt sem volt teljesen tiszta, átlátható – ahogy összefoglalták, persze már Vári lemondása után.

2022.11.06 14:03:30

Vízilabda nemzetisport.hu

Gurisatti az utolsó másodpercben mentette szétlövésre a finálét, aztán a 20. (!) ötöst ő rontotta el...

2022.10.11 08:50:03

Vízilabda nemzetisport.hu

A 60 esztendeje elhunyt korszakos pólós a Fradi első úszóbajnoka volt.