K. B. 2022.05.19 12:32 Frissítve: 2022.06.01 11:16

Férfi vízilabda: íme, a budapesti vb-re készülő bő keret

Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a budapesti vizes világbajnokságra készülő bő keretét. A szakember május 25-én, 16 játékossal megkezdi a felkészülést, majd a Bajnokok Ligája-döntő után további 11 sportoló csatlakozik a csapathoz.

Märcz Tamás 27 fős keretet hirdetett (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A FÉRFIVÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI BŐ KERETE
Kapusok: Csoma Kristóf (Kaposvár), Lévai Márton (OSC), Mizsei Márton (Vasas), Szakonyi Dániel (FTC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Csacsovszky Erik (OSC), Erdélyi Balázs (Vasas), Fekete Gergő (FTC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Mezei Tamás (Vasas), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sánta Dániel (Szegedi), Vadovics Viktor (Vasas), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco – Olaszország)

A válogatott 33 nap múlva, Montenegró ellen nyitja a világbajnokságot. A hazai klubszezon szerdán ért véget (az FTC az OSC-t legyőzve ünnepelhetett ob I-es címet), ám a bajnokcsapat játékosaira június 2. és 4. között vár a Bajnokok Ligája nyolcas döntője Belgrádban. A felkészülés május 25-én kezdődik, a tíz érdekelt ferencvárosi játékos, illetve Zalánki Gergő június 8-án csatlakozik a nemzeti együtteshez – írja a hazai szövetség honlapja.

Az elmúlt években szűkebb kerettel dolgoztunk, ezúttal azonban a bővítést tartottam a legjobb megoldásnak – fogalmazott Märcz Tamás a waterpolo.hu-nak. – Már csak azért is, mert a felkészülés első hetében különleges lehetőség adódik, hiszen május 28-án és 30-án a BL-meccsekre készülő FTC-vel játszunk edzőmérkőzéseket, és ehhez megfelelő mennyiségű játékosra lesz szükség.”

A kapitány az első két hét tapasztalatai alapján szűkíti a keretet, az akkor megnevezett játékosoknak lesz esélyük kivívni helyüket a vb-csapatba. Tekintettel arra, hogy hivatalos mérkőzés nem szerepel a programban, az edzőmeccseknek és minden edzésnek felértékelődik a súlya: „A kanadai és a horvát válogatottal vannak lekötött közös edzéseink. Jelen helyzetben az a célunk, hogy a felkészülési kétkapuk során minél inkább meccsszerű körülményeket alakítsunk ki és minél gyorsabban csapattá formálódjunk a rövid rendelkezésre álló idő alatt” – zárta a szövetségi kapitány.

VILÁGBAJNOKSÁG, BUDAPEST
A magyar válogatott csoportmérkőzései
A-csoport
Június 21., kedd, 21.00:
Magyarország–Montenegró
Június 23., csütörtök, 21.00: Magyarország–Brazília
Június 25., szombat, 21.00: Magyarország–Grúzia

2022.06.08 23:25:56

Vízilabda LAKNER GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. És aztán van a Ferencváros, amely a most záruló idényben szépen megmutatta, hogy lehet ezt okosan is csinálni.

2022.06.01 23:16:16

Vízilabda LAKNER GÁBOR, PATAI GERGELY

A zöld-fehéreknek senkitől sem kell félniük az első számú nemzetközi kupasorozat belgrádi végjátékában.