Férfi vízi Eb: Spanyolország szerezte meg a bronzérmet

Vágólapra másolva!
2022.09.10. 19:14
null
A fehér sapkás spanyolok nagy csatában nyertek (Fotó: Mirkó István)
Spanyolország 7–6-ra legyőzte Olaszországot a spliti férfi vízilabda Európa-bajnokság bronzmeccsén.

 

Előzetesen sokan azt gondolták, hogy a budapesti világbajnoksághoz hasonlóan a spliti Európa-bajnokságon is a spanyolok és az olaszok játsszák a döntőt, de a két csapat végül a harmadik helyért csapott össze.

Az olaszoknak volt elég bajuk a mérkőzés előtt, merthogy hiába térhetett vissza a brutalitásért kapott kétmeccses eltiltásából Vincenzo Renzuto, hasonló okokból elmeszelték egy meccsre Luca Marzialit, ráadásul a reklamáló Edoardo Di Somma is két meccses eltiltást kapott. Marzialit nem is lehetett pótolni, így az olaszok tizenkét játékossal álltak ki.

Ennek is szerepe lehetett abban, hogy a spanyolok irányították a játékot, de az olaszok kétszer is visszajöttek kétgólos hátrányból. A vezetést azonban nem tudták átvenni, amit a rutinos Felipe Perrone meg is büntetett. Az utolsó három percben már egyik csapat sem talált a kapuba, a spanyolok így 7–6-ra győztek, és sorozatban harmadik Eb-jükön állhattak a dobogóra.

A harcos, de nem túl nagy iramú találkozó legjobbjai a kapusok voltak, az olasz Marco Del Lungo és a spanyol Unai Aguirre egyaránt tíz védéssel zárt.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, SPLIT
A 3. HELYÉRT

Spanyolország–Olaszország 7–6
KORÁBBAN
Az 5. helyért:
Görögország–Franciaország 10–8
A 7. helyért: Montenegró–Grúzia 14–11

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik