Férfi vízilabda BL: a hajrában fordított, és nyert az OSC

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.01.25. 21:20
null
Burián Gergely gólja döntött Berlinben (Fotó: Árvai Károly)
Az OSC 12–11-re nyert a Spandau Berlin vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek nyolcadik fordulójában. A keddi összecsapáson az újbudaiak Burián Gergely góljának köszönhetően hét másodperccel a vége előtt szerezték meg a győzelmet jelentő gólt – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

 

A két csapat az előző fordulóban Budapesten találkozott volna egymással, azonban az OSC-nél több játékosnak is pozitív lett a koronavírustesztje, így a gárda nem tudott kiállni az összecsapásra, amelyet így 10–0-s végeredménnyel a németek nyertek – írja az MTI.

A mostani találkozón a berliniek egészen a negyedik negyed közepéig vezettek, az OSC különösképpen az emberhátrányokkal birkózott meg nehezen. A házigazdák négy és fél perccel a befejezés előtt 11–9-re vezettek, de Varga Dániel tanítványai remek hajrájuknak köszönhetően fordítottak.

Az OSC-nek – amely a következő fordulóban, február 8-án a Jug Dubrovnikot fogadja – jelenleg 13 pontja van, amivel a B-csoport negyedik helyén áll.

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 8. FORDULÓ
B-CSOPORT
Spandau Berlin (német)–Genesys OSC Újbuda 11–12
(4–3, 1–2, 3–2, 3–5)
A magyar csapat gólszerzői: Burián, Csacsovszky, Salamon 3-3, Manhercz 2, Vigvári Vi. 1

A két nyolccsapatos csoportból az első négy-négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik