Férfi vízilabda BL: a címvédő lesz a magyar döntős ellenfele

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 20:17
null
Nagy csata volt (Fotó: Török Attila)
A címvédő Jug Dubrovnik 10–9-re legyőzte a Pro Reccót a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Budapesten zajló hatos döntőjének első elődöntőjében péntek este, így a horvát csapat lesz a Szolnok ellenfele a szombati fináléban.

 

A Jug a Recco világklasszis kapusának, Tempestinek a segítségével került előnybe, majd megúszásból duplázta meg azt. Az olaszok elpuskázták a találkozó első emberfórját, a Jug azonban egy gyönyörűen megkomponált akció végén értékesítette a sajátját, ezzel hamar jelentős előnybe került. Ivovic fórból törte meg a jeget, de a túloldalon Obradovic dupla előnyből visszaállította a különbséget. Az olasz csapat húsz másodperccel a negyed vége előtt büntetőből zárkózott fel. (4–2)

A második játékrészből közel három perc telt el gól nélkül, amikor Di Fulvio egy zseniális csellel elsüllyesztette Bijacot, mielőtt a hálóba lőtt. A Dubrovnik egy szép emberelőny-értékesítéssel talált a hálóba, a túloldalon Filipovic hajszálpontos pattintással következett, másfél perccel a vége előtt egy Recco-hibát büntetett García-Gadea. (6–4)

A Recco a nagyszünet után sorozatban három emberfórját értékesítette, míg védekezésben gyakorlatilag hibátlan teljesítményt nyújtott, ezzel pillanatok alatt átvette a vezetést. Viekoslav Kobescak időkéréssel rendet tett játékosai fejében, akik egyenlítettek is, majd Loncar révén újra megszerezték a vezetést. A Jug nagyon mélyrõl támadt fel, s García-Gadea átlövésével újra kettővel ment. Két másodperccel a dudaszó előtt Filipovicot hagyták érthetetlenül egyedül, aki élt is a lehetőséggel. (9–8)

A zárófelvonás Perrone góljával indult, a Recco kapujából ekkor leültették Tempestit és Volarevic úszott a helyére. A túloldalon a találkozón fokozatosan beinduló Filipovic lőtt újabb bombagólt.

Másfél perccel a vége előtt az egyenlítésért támadott a Recco, de kontrát ítéltek a játékvezetők. Az ellentámadásból nem lett semmi, így jöhettek újra az olaszok, ráadásul emberelőnyt kaptak, de hihetetlen módon éppen a mérkőzés legjobbja, Filipovic volt az, aki egy igazi bomba helyett a bizonytalan ejtést választotta, a labda pedig a felső lécen csattant. Ez azt jelentette, hogy a Jug újra elbúcsúztatta a Reccót és készülhet a fináléra. (10–9)

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ

JUG DUBROVNIK (horvát)–PRO RECCO (olasz) 10–9 (4–2, 2–2, 3–4, 1–1)
Duna Aréna, 7000
néző. V: Alexandrescu (román), Buch (spanyol)
JUG: BIJAC – L. Fatovic, Perrone 1, Obradovic 1, J. Vrlic 1, X. GARCÍA 2, Jokovic 1. Csere: Macan, LONCAR 2, Markovic 1, Benic 1, Pavlicevic. Edző: Vjekoslav Kobescak
RECCO: Tempesti – SUKNO 2, Ivovics 1, F. FILIPOVICS 4, D. Pijetlovics, Mandics 1, Bodegas. Csere: Volarevic (kapus), Aicardi, Di Fulvio 1, G. Molina, Figlioli, Fondelli. Edző: Vladimir Vujaszinovics
Gól – emberelőnyből: 8/0, ill. 12/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kipontozódott: Bodegas (26. p.)
MESTERMÉRLEG
Vjekoslav Kobescak:
– A fantasztikus csapatszellemünk visz minket előre, ennek köszönhető, hogy két remek ellenfelet is legyőztünk egymás után, akárcsak tavaly. Készen állunk a címvédésre, és képesek is vagyunk rá.
Vladimir Vujaszinovics: – Túl nagy volt a nyomás a csapatomon, és ezt nem bírtuk el. Sokat hibáztunk, és három játékosunk, akiket az olasz bajnoki döntőn pihentettünk a múlt héten, nem vette fel a meccs ritmusát.

SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP–ZF-EGER 7–5 (1–2, 2–0, 2–1, 2–2)
Duna Aréna, 9000
néző. V: Margeta (szlovén), Putnikovics (szerb)
SZOLNOK: NAGY V. – Varga Dénes, PRLAINOVICS 3, Jansik D., Mezei, Gocics, Vámos. Csere: KIS G., YOUNGER 3, Alekszics, Crousillat 1, Fülöp. Edző: Cseh Sándor
EGER: B. MITROVICS – Milos Csuk, Erdélyi, Hosnyánszky 1, HÁRAI 1, Vapenszki, Decker Á. Csere: Bedő 1, Csucskovics, Lőrincz 1, Angyal, Kovács Gergő 1. Edző: Dabrowski Norbert
Gól – emberelőnyből: 11/2, ill. 9/0
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: 1/0, ill. –
Kipontozódott: Jansik D. (23. p.), Csucskovics (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Cseh Sándor:
– Mindkét edző erről beszélt, hogy olyan mérkőzést vár, ahogyan végül is alakult a találkozó. Tizenhat napja nem játszottunk meccset, emiatt voltunk ólmosabbak, és az, hogy harminc méterrel felettünk sok ezer magyar drukker ül, különleges helyzet volt. Ilyenkor az edzők próbálják az apróságok felé terelni a figyelmet, és lépésről lépésre, elsősorban a védekezéssel megnyerni az idegek harcát.
Dabrowski Norbert: – Büszke vagyok a csapatomra, összességében megvalósítottuk azt, amit elterveztünk, de most még nagyon fáj, hogy egyetlen támadáson múlott, hogy kiharcoljuk a szétlövést. A bronzmeccsen az a csapat lehet a jobb, amelyik kevésbé csalódott, és a Recco nyilván csalódottabb, mint mi – más kérdés, hogy sokkal hosszabb a kispadja, és eggyel kevesebb meccset is játszott.

AZ 5. HELYÉRT
Brescia (olasz)–Oympiakosz (görög) 8–5 (2–2, 3–0, 1–1, 2–2)
Gólszerző:
Manzi, C. Presciutti 2-2, Nora, Bertoli, N. Presciutti, Ubovic, ill. Kolomvosz 2, Murikisz, Geniduniasz, Fontulisz 1-1

A SZOMBATI PROGRAM
15.15: a 3. helyért
16.45: döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik