Körömrágós lett a vége, de négy között a vb-n a férfi pólósok

RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)
Vágólapra másolva!
2023.07.25. 10:47
null
Zalánki Gergő hat gólt szerzett (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)
A férfi vízilabda-világbajnokság fukuokai negyeddöntőjében Magyarország az Egyesült Államokkal találkozott, és bár többször is eldönthettük volna a találkozót, a végén rendkívül izgalmas lett, mert az amerikaiak egy pillanatra sem adták föl. A négy között Spanyolország lesz az ellenfél.

VIZES VB, FUKUOKA
VÍZILABDA
FÉRFIAK, NEGYEDDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–EGYESÜLT ÁLLAMOK 13–12 (4–4, 3–1, 3–2, 3–5)
Fukuoka,
2000 néző. Vezette: Alexandrescu (román), Putnikovics (szerb)
MAGYARORSZÁG: Vogel Soma – Nagy Ádám 1, Varga Dénes 1, ZALÁNKI 6, Jansik Sz., Vámos, Molnár E. 1. Csere: Angyal, Német T. 1, MANHERCZ K. 3, Pohl, Fekete G. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
EGYESÜLT ÁLLAMOK: Weinberg – Woodhead 1, Daube 2, HOOPER 3, Cupido, R. Dodd, Gruwell. Csere: Abramson, Hallock, BOWEN 4, C. Dodd 1, Irving 1. Szövetségi kapitány: Dejan Udovicsics
Gól – emberelőnyből: 12/7, ill. 7/3
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 2/2
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 4/1
Kipontozódott: Jansik Sz. (31. p.)
Kiállítva (végleg, brutalitásért): Hallock (14. p.)
MESTERMÉRLEG
Dejan Udovicsics:
– Volt tartásunk, nem tört meg minket a négyperces kiállítás sem, többször is visszajöttünk háromgólos hátrányból, a végén hiányzott egy kis rutin, hogy legalább szétlövésre mentsük az összecsapást.

ÖSSZEFOGLALÓ

VÉLEMÉNYEK
ZALÁNKI Gergő, a magyar válogatott balkezese:
– Örülök a továbbjutásnak, de nem játszottunk valami jól. Somának köszönhetjük, hogy kivédte az ötösöket, mert ha azokat belövik, nagyon nagy bajban vagyunk. Miután az amerikaiak elvesztették a legjobb centerüket, és négy percig emberelőnyben voltunk, le kellett volna zárni ezt a mérkőzést. Magammal sem vagyok elégedett, nekem is voltak rontott lövéseim, de nyertünk, és ez a lényeg.
VOGEL Soma, a magyar válogatott kapusa:
– Két ötméterest védtem már korábban is egy meccsen, a harmadikat most kapufára lőtték az amerikaiak, de ha úgy van, szívesen elvállalom azt is védésnek. Több olyan pillanat is volt, amikor lezárhattuk volna a meccset, de az amerikaiak hozták a magabiztos és gátlástalan támadójátékukat. Nem vagyok elégedett a saját teljesítményemmel sem, több lövést is védhettem volna a zónából.

Nem számíthattunk könnyű meccsre az amerikaiak elleni világbajnoki negyeddöntőben. Egyrészt a legutóbbi három egymás elleni mérkőzést az ellenfél nyerte – akármilyen körülmények között is –, másrészt az első két negyeddöntő is rendkívül szoros volt, a görögök csak egy góllal verték meg a montenegróiakat, a szerbek pedig szétlövéssel az olaszokat. Ezek után borítékolható volt, hogy a magyar–amerikai összecsapáson is lesznek izgalmak.

Nos, lettek is, de ne szaladjunk ennyire előre.

A center Német Toni fájós válla rendbe jött annyira, hogy vállalja a játékot (ezúttal a Vigvári testvérek maradtak ki), ezzel együtt azért még nem kezdett. Persze, így is vannak olyan játékosaink, akik képesek a kapu közvetlen előterében is akciózni, például Molnár Erik, aki Zalánki Gergő lövése után feltette magának a kipattanót, és úgy paskolta a labdát a kapuba, megadva ezzel a mérkőzés alaphangját. Zalánki a folytatásban is aktív volt, két emberelőnyös gólt is lőtt, csak hát az amerikaiak is megmutatták, hogy miért számítanak veszélyes ellenfélnek, tőlük éppen Hannes Daube vágott kettőt, a másodikkal vezettek is az amerikaiak. Arról szívesen lemondtunk volna, hogy kettős emberhátrányba kerüljünk, arról meg pláne, hogy Johnny Hooper be is lője a dupla fórt. Az első félidőben Manhercz Krisztiáné volt az utolsó szó, aki egy rövid sarkos lövéssel meglepte az amerikai kapust, 4–4-es döntetlennel ért véget az első nyolc perc.

Ehhez képest a második negyedben öt percig egyetlen gólt sem láttunk. A védekezésünk teljesen összeállt, Vogel Soma is jól védett, csak ezzel párhuzamosan az amerikaiak hátsó alakzata sem zárt kevésbé hatékonyan, a játékosok fel-le úszkáltak, értékelhető kísérlet nélkül.

Vogel Somának négy büntetőből csak egyet lőttek be (Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)
Vogel Somának négy büntetőből csak egyet lőttek be (Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ)

Aztán 2 perc 56 másodperccel a nagyszünet előtt jött az őrület.

VARGA ZSOLT: KÉPESNEK KELL LENNÜNK A MÉRKŐZÉS LEZÁRÁSÁRA

– Mivel volt elégedett és mivel kevésbé?
– A védekezésben voltak olyan momentumok, amelyekben lemaradtunk egy-egy blokkal vagy éppen átlőtték fölöttünk a labdát – válaszolta VARGA Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – A támadás működött, lőttünk nekik tizenhárom gólt, az úgy rendben van. Nyilván képesnek kell lennünk a mérkőzés lezárására, amikor három-négy góllal vezetünk a harmadik negyed végén, vagy a negyedik negyed elején. Ez hiányzott a leginkább.
– Mi lehetett ennek az oka?
– Kétféle olvasata lehet ennek, vagy mumust kreáltunk magunknak, mondván, hogy nehezebben győzzük le az amerikaiakat, vagy egészen egyszerűen nem fekszik nekünk az amerikaiak játéka. Van ilyen, a horvátoknak jobban fekszik az amerikai stílus, nekünk meg jobban fekszik a horvát. Ez is benne van a pakliban. Örülök, hogy ha nehéz meccsen és sok hibával játszva is, de nyerni tudtunk.
– A spanyol stílus hogyan fekszik a csapatnak?
– Sok tapasztalatunk van, hiszen bőségesen játszottunk velük a nyáron. Volt, amikor jól ment, és volt, amikor kevésbé. Sokat tanultunk azokból a kétkapuzásokból, de ez teljesen más lelki hátterű mérkőzés lehet.

A bekkelő Vámos Mártont kiállították a játékvezetők, csak gyanús lett nekik, hogy a kiállított játékos nem úszik ki, hanem a vízen fekszik, vérző orral. Miután a sporiknak fogalmuk sem volt, mi történt, visszanézték a VAR-ral, és a gyanú megerősítést nyert: a center Ben Hallockot brutalitásért kiállították, ötméterest lőhettünk, és az amerikaiaknak a következő négy percben eggyel kevesebb játékossal kellett pólózniuk. Zalánki belőtt az ötöst, aztán Manhercz villant kétszer, és máris 7–4-re vezettünk. Aztán, nehogy túl korán eldőljön a meccs, a sporik megint főszereplővé léptek elő, előbb Vogel Somát, majd Zalánkit szórták ki, az amerikaiak pedig a vészkapussá előlépő Jansik Szilárdnak emberelőnyből azért betaláltak. Így is kettővel jobban álltunk a nagyszünetben, és a harmadik negyedben még 1 perc 4 másodperc maradt az amerikai kiállításból.

Ezért fájt nagyon, hogy a korábban Miskolcon is játszó Alex Bowen emberhátrányból megfelezte a különbséget. Az pedig még jobban, hogy Dylan Woodhead már egyenlő létszámból is betalált, vagyis az amerikaiak ledolgozták a négypercesük alatt felépített háromgólos előnyünket, kezdődhetett minden elölről.

A Pro Reccóban idény közben mutatott formáját átmentő Zalánki lépett elő ismét főszereplővé, aki emberelőnyből megnyugtató gólt lőtt, az első nyolc gólunk felét egymaga szerezte. Vogel Soma is hozzátette a magáét a védjegyszerű büntetővédéssel, csak sajnos a másik kapuban Adrian Weinberg is kitett magáért. Vogel Soma kontrázott, megint kivédett egy ötméterest – elképesztő bravúr volt! Aztán Zalánki is rátett egy lapáttal, lefordulás után nagyjából egy testhosszt vert a védőjére, és beverte az ötödik gólját. Majd a hatodikat is, ezúttal fórból – túlzás nélkül világklasszis teljesítményt nyújtott. Ismét nálunk volt a momentum, de ennél is fontosabb, hogy újra három gól volt közte! Persze azt a csapatot nem lehet leírni, amelyik egyszer már visszajött ekkora hátrányból, de a záró negyed előtt kifejezetten biztató volt az összkép.

Az utolsó nyolc perc amerikai ötméteressel kezdődött, meg nagy nézegetéssel, hogy két kivédett büntető után ki álljon oda. Daube vállalta a feladatot, de annyira tartott Vogel Somától, hogy túlhelyezte a lövést, amely a kapufán csattant. Nagy Ádámot felpaprikázta, hogy ellene fújták be az ötöst, irgalmatlanul nagy akciógóllal büntetett, először vezettünk négy góllal. Na, nem sokáig, Max Irving emberelőnyből szépített. Aztán, ha már annyit dolgozott az egészségügyi stáb Német Toni vállának összedrótozásán, hálából meglőtte a szokásos centerakciógólját, a labda nagyjából öt centivel szédült át a gólvonalon, de egyértelműen átszédült. Negyedszer is ötöst kaptak az amerikaiak, Bowen ezt már belőtte, majd emberelőnyből is megvillant, és mivel a kettő között mi a blokkba püföltünk egy fórt, két gólra zárkózott az ellenfél.

Varga Dénes rutinja azonban rengeteget ért, a kiváló jobb kezéről nem is beszélve, fontos pillanatban lőtt pontosan emberelőnyből. Ő egyébként játszott azon az amerikaiak elleni 2011-es vb-negyeddöntőn, amelyen 9–8-ra győztünk. Sokkal nyugodtabbak lettünk volna, ha Molnár Erik legalább lövéssel fejezi be a lefordulást, ehelyett maradt az izgulás, mert Hooper előbb kettőre, majd egyre hozta vissza az amerikaiakat, miközben minden támadásunk kontrafaulttal ért véget. Az ellenfél tálcán kapta az egyenlítés lehetőségét, de kiváló emberhátrányos védekezéssel úgy kiszorította őket a magyar csapat, hogy csak egy jóval fölé durrantott lövésre futotta tőlük. Lezárhattuk volna a meccset emberelőnyben, de Zalánki ezúttal nem találta el a kaput, szemrehányást, mondjuk, a hatgólos meccsén nem tehetünk ezért. A végén kibírtuk az utolsó másodperceket, 13–12-re győztünk, bejutottunk a négy közé, mellesleg megtörtük az amerikaiak elleni rossz sorozatot.

És saját bevallása szerint az orrba gyűrt Vámossal sincs komolyabb probléma.

Varga Zsolt együttese csütörtökön 11.30-kor a címvédő spanyol válogatottal találkozik. Az elődöntős mérkőzésnek már az olimpiai kvóta is a tétje, ugyanis a világbajnokságról a két finalista biztosítja helyét a jövő évi, párizsi játékokra.

A JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI
A 15. HELYÉRT

Kína–Dél-Afrika 16–8

A 13. HELYÉRT
Kazahsztán–Argentína 7–11

A 9–12. HELYÉRT
Kanada–Horvátország 5–13
Ausztrália–Japán 16–15

NEGYEDDÖNTŐ
Görögország–Montenegró 10–9 (2–1, 4–3, 1–3, 3–2)
Olaszország–Szerbia 11–11 (3–3, 2–2, 4–4, 2–2) – ötméteresekkel: 3–4

Magyarország–Egyesült Államok 13–12 (4–4, 3–1, 3–2, 3–5)
Spanyolország–Franciaország 7–6 (1–2, 1–2, 2–1, 3–1)

JÚLIUS 27., CSÜTÖRTÖK
ELŐDÖNTŐ
10.00:
Görögország–Szerbia
11.30:
Magyarország–Spanyolország

 

PERCRŐL PERCRE

NEGYEDIK NEGYED

32. perc: Vége a meccsnek, nagy izgalmak után bejutottunk az elődöntőbe. 13–12

32. perc: Ráadásul emberelőnybe támadhattunk... 12 másodperccel a vége előtt Zalánki bután fölélőtte, de szerencsére az amerikaiak már nem tudtak felérni.

32. perc: Magyar időkérés.

32. perc: Megint kaptak egy emberelőnyt az amerikaiak. Szerencsére Bowen fölélőtt.

31. perc: Megint kontrát fújtak nálunk, elképesztő.

31. perc: Kontrát fújtak Német ellen, melegszik a helyzet. Főleg, hogy kaptak egy emberelőnyt, majd kettős előnyben belőtték. Hooper volt a tettes. 13–12

30. perc: Naná, hogy belőtték...Hooper elemi erővel lőtt kintről a léc alá. 13–11

30. perc: Labdát szereztünk, Molnár megindult egyedül a kapu felé, a kapus viszont leszedte a kezéről a labdát...

29. perc: Kétméteren belülre úszott az amerikai, jöhettünk előre. Nem siettünk, Manhercz pedig a kapufát találta telibe.

28. perc: Bowent kiküldték, nagy lehetőség az emberelőnyünkkel. Sikerült is! Varga Dénes végre eltalálta a kaput, és a léc alá lőtt. 13–10

28. perc: Sok van még hátra, ezért muszáj lenne újabb gólt lőni.

28. perc: Megint gyorsan előnybe kerültek az amerikaiak, és Bowen kíméletlenül bevágta kintről. 12–10

27. perc: Emberelőnybe kerültünk, türelmes megjátszást választottunk, Vámos azonban a blokkot találta el.

27. perc: Jönnek az amerikai emberelőnyök, és utána egy ötméteres, Vámos rántotta le Cupidót.Az ötméterest most Bowen lőtte, aki már jól célzott. 12–9

26. perc: Német forgatta be a védőjét remekül, majd valahogy begyötörte a labdát a hálóba. Nem sokkal ment be, de valahogy becsúszott. 12–8

26. perc: Emberelőnybe kerültek az amerikaiak, szerencsére kapkodtak, majd csak összeszedték, és Irving belőtte. 11–8

26. perc: Amerikai időkérés.

26. perc: GÓÓÓL! Nagy vállalta el, jól beleállt, és kíméletlenül kilőtte a bal felsőt. 11–7

25. perc: Jött egy újabb ötméteres az amerikaiaknál, ezt megint Daube vállalta el, Vogel nem védte ki, de a kapufa mentett!

25. perc: Végre elhoztuk a labdát a ráúszásnál, csakhogy jól elvesztettük egy rossz passzal.

25. perc: Elkezdődött a negyedik negyed.

HARMADIK NEGYED

24. perc: Vége a harmadik negyednek, három gól az előny. 10–7

24. perc: Cupido is elrontotta a maga lövését, Varga megint a kapufát találta el, maradt néhány másodperc a meccsből, de gól nem született.

23. perc: Jó védekezéssel megszereztük a labdát, a másik oldalon viszont Zalánki lövése ezúttal rossz volt.

23. perc: Amerikai időkérés.

23. perc: Emberelőnybe kerültünk, és Zalánki belőtte a hatodik gólját is. 10–7

23. perc: Daube lőtte el kintről, Varga keze közbenyúlt, jöhettünk mi.

22. perc: Chase Dodd ejtése ment fölé, jöhettünk előre. Zalánkit egyedül hagyták a jobb oldalon, ő pedig a rövidbe lőtt. 9–7

22. perc: Kontrát fújtak a bírók, nem megy most a támadás.

21. perc: Megint büntetőt kaptak az amerikaiak, lassúak voltunk. Az ötméterest Irving is kihagyta! Vogel ezt is kivédte!

21. perc: Nagy Ádám kapufája után megszereztük a labdát, majd Vámos lövését védte Weinberg. Sarokdobás jött, és vele egy újabb Vámos-lövés... a kapufára.

20. perc: Ötméterest kaptak az amerikaiak, amelyet Daube kihagyott, mert Vogel kivédte!

20. perc: A sarokdobás után megint Zalánki lőtte el a pattintott lövés nem talált el a kaput.

20. perc: Irving passzát lefüleltük, lassan indultunk, Zalánki távolról ellőtte, Weinberg szögletre védett.

19. perc: Lejárt az amerikai támadóidő, mi pedig emberelőnybe kerültünk, és egy gyors góllal szereztünk újra vezetést. Zalánki kintről remekül belőtte. 8–7

18. perc: Pohl próbálkozott lövéssel de elég gyengére sikerült, könnyen védett a kapus.

18. perc: Ezúttal rosszul játszottuk meg az emberelőnyt, Manhercz lövése ment mellé. Ezzel kiegészültek az amerikaiak. Sőt, egyenlítettek, Woodhead egészen messziről lőtte ki a bal felsőt. 7–7

17. perc: Szinte lejárt már az amerikai támadóidő, amikor Bowen távolról elengedte, és besurrant a labda a bal alsóba. 7–6

17. perc: Elkezdődött a harmadik negyed.

Jansik vészkapusként (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)
Jansik vészkapusként (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

 

MÁSODIK NEGYED

16. perc: Vége a második negyednek, két gól az előny. 7–5

16. perc: A támadásból nem lett gól, Varga a kapufát találta el.

16. perc: 16 másodperc van hátra, magyar időkérés.

16. perc: Emberelőnybe kerültek az amerikaiak, Vogel ment ki, aztán jött a következő kiállítás, Chase Dodd pedig belőtte a bal alsóba. 7–5

16. perc: Manhercz kapta a labdát a bal oldalon, és ma nagyon sül a keze, belőtte a jobb felsőbe. 7–4

15. perc: Daube lövését mentette Vogel, és a kipattanót megszereztük.

14. perc: Emberhátrányban nem könnyű játszani, nem is sikerült az amerikaiaknak. Jöhetett a magyar akció, Manhercz pedig kintről nagyon bevágta. 6–4

14. perc: A büntetőt Zalánki bevágta. 5–4

Visszanézték a jelenetet, majd kiállították Hallockot, és jött a 4 perc emberelőny (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)
Visszanézték a jelenetet, majd kiállították Hallockot, és jött a 4 perc emberelőny (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)
Vámos arcába ütöttek (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)
Vámos arcába ütöttek (Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

 

14. perc: Emberelőnybe kerültek az amerikaiak, de videózás következett, Hallock ugyanis odacsapott Vámosnak. A bírók úgy döntöttek, négyperces kiállítás,Hallockpedig már nem jöhet vissza, ráadásul magyar ötméteres.

13. perc: Varga előkészítetlen lövése pattant le a blokkról, ez a támadás is elúszott.

13. perc: Megúsztak az amerikaiak, de túlkombinálták, így Zalánki megkaparintotta a labdát.

12. perc: Elrontott amerikai támadás után jöhettünk előre, no de nem sokáig, mert Daube labdát lopott.

11. perc: Hosszú támadásunk végén Vámos lőtte el, de nem helyezte jól, így Weinberg könnyen védett.

11. perc: Irving lőtte el kintről, Vogel viszont kivédte a bal alsóra tartó lövést.

10. perc: Kontrát fújtak az amerikaiaknál, többször is lőhettünk volna, de nem tettük, végül Manhercz ejtéssel próbálkozott, a kapus azonban védett.

10. perc: A magyar támadás is gól nélkül ért véget, mert Vámos fölélőtt.

9. perc: Emberelőnybe kerültek az amerikaiak, eddig jól játszották meg őket, ezúttal viszont Vogel kivédte Cupido húzását.

9. perc: Elkezdődött a második negyed.

ELSŐ NEGYED

8. perc: Vége az első negyednek, potyognak a gólok. 4–4

8. perc: Víz alá vitték a labdát az amerikaiak, Fekete lőtte el balról, csakhogy a kapus védett. Maradt a labda nálunk, de nem sokáig...

7. perc: Manhercz passzt imitált, középre nézett, de inkább balról a rövidbe zúdította a labdát. Remek meglátás volt. 4–4

7. perc: Hallockot nem lehetett szabályosan tartani, emberelőnybe kerültek, sőt kettős előnybe. Ez így már sok volt, Hooper a kapu jobb oldalába lőtt. 3–4

6. perc: Labdát szereztünk, megindultunk előre, Német megint hozta az előnyt, Zalánki pedig pillanatok alatt bevágta a bal felsőbe. 3–3

5. perc: Német harcolt ki emberelőnyt, Vámos remekül találta meg a kapu előtt egyedül feltűnő Pohlt, ő viszont a kaput sem találta el...

5. perc: Vogel védett ugyan, de az amerikaiakhoz pattant vissza, kintről pedig Daube óriási erővel lőtt a bal alsóba. 2–3

4. perc: Varga Dénes próbálta meg kintről, egy blokkoló kézről fölépattant a labda.

4. perc: Most az amerikaiak kerültek előnybe, sajnos nagyon jól megjátszották, és Daube kissé balról a blokk segítségével talált be. 2–2

3. perc: Emberelőnybe kerültünk, ment körbe a labda kétszer is, végül Zalánki lőtte el, Weinberg viszont védett. A sarokdobás után Zalánki ismét elvállalta, és ezúttal már belőtte! 2–1

3. perc: Mindenki passzara várt, Bowen pedig kintről bevágta a jobb alsóba. 1–1

2. perc: Megszereztük a labdát, és lemaradt egy amerikai, Zalánki lövése kijött a kapusról, éppen Molnár elé, aki közelről berakta. 1–0

1. perc: Vámos játszotta be Jansiknak a labdát, de nem sikerült kapura fordulni, így az amerikaiak megszerezték a labdát.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a magyar csapat fehér, az amerikai fekete sapkában játszik.

A magyar válogatott meccskerete:1 Lévai Márton (k), 13 Vogel Soma (k), 2 Angyal Dániel, 3 Manhercz Krisztián, 4 Pohl Zoltán, 5 Vámos Márton, 6 Nagy Ádám, 7 Zalánki Gergő, 8 Fekete Gergő, 9 Német Toni, 10 Varga Dénes, 11 Jansik Szilárd, 12 Molnár Erik.

ELŐZMÉNYEK

A mérkőzés részletes beharangozóját ide kattintva lehet elolvasni.

Nincsenek jó emlékeink az Egyesült Államokról a közelmúltból, a két csapat előző három egymás elleni mérkőzésének mindegyikét a rivális nyerte meg. Miután a tavalyi világbajnokság negyeddöntőjében a mieink kikaptak az olaszoktól, az amerikaiak pedig a görögöktől, az 5–8. helyért összekerült a két csapat, ötméteresekkel győzött az ellenfél. A legnagyobb pofont idén márciusban adták az amerikaiak, a világkupa zágrábi selejtezőtornáján 15–9-ra nyertek, majd a sorozat szuperdöntőjében a 3. helyért is legyőzték Varga Zsolt együttesét – igaz, ehhez óvniuk is kellett. A három mérkőzésben közös, hogy egyik sem volt igazán fontos összecsapás, ám ez nem változtat a tényen, hogy van miért visszavágnunk az Egyesült Államoknak. Nem véletlenül adnak kisebb oddsot a bukmékerek a magyar győzelemre, az elmúlt évtizedet nézve ugyanis pozitív a mérlegünk az amerikaiakkal szemben, az említett három vereséget megelőző időszakban lejátszott 11 mérkőzésből tízszer a mieink örülhettek a végén. Az idei világbajnokságot a kazahok elleni könnyed sikerrel kezdte a rivális, majd a harmadik negyedben ritmust váltva Ausztráliát is legyőzte nyolc góllal. A csoportrangadón Görögország volt az ellenfele, a nagyszünetben már öttel vezetett az amerikai válogatott, de nem tudta megőrizni előnyét, 15–14-es veresége után játszania kellett a nyolc közé jutásért. Kanada ellen akadozott a gépezet, ám így is 13–10-re győzött Dejan Udovicsics együttese, amelynek eddigi legeredményesebb játékosa a következő idényben már a horvát Jug Dubrovnikot erősítő Hannes Daube, aki négy mérkőzésen 18 gólt szerzett. Daube biztos kézzel értékesíti az ötmétereseket, és az emberelőnyök kihasználásában is a legjobbak közé tartoznak az amerikaiak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik