D. S. B.
2022.06.14 14:51 Frissítve: 2022.06.14 15:32

Férfi vízi ob I: alakul a jövő évi keret Szolnokon

Mint beszámoltunk róla, Hangay Zoltán váltja a Szolnok ob I-es férfi vízilabdacsapatának vezetőedzői posztján az idény végén távozó Zsivko Gocicsot. Az új vezetőedző mellett a Tisza-partiak újabb, a keretet érintő változásokról számoltak be.

Pásztor Mátyás hét év után tér vissza Szolnokra (fotó: Árvai Károly)

Az Új Néplapnak nyilatkozott Kovács István, a Szolnoki Dózsa szakmai igazgatója, aki ismertette, Nagy Ádám az FTC-hez, Konarik Ákos a Vasashoz igazolt, míg Angyal Dániel az OSC-vel tárgyal, Gárdonyi András pedig a Ferencváros szakmai stábjában kap helyet, de távozik a holland Bilal Gbadamassi és a két horvát légiós, Kristijan Milakovic és Ivan Zoric is.

Kovács István azonban beszámolt új igazolásokról is, közülük a legnagyobb névnek az olimpiai bronzérmes Pásztor Mátyás számít, aki hét, BVSC-nél eltöltött idény után tér vissza Szolnokra, míg a szintén a Tisza partján nevelkedő kapust, Józsa Ottót Pécsről csábították vissza, illetve Pásztorhoz hasonlóan Zuglóból teszi át székhelyét a Dózsához a BVSC centere, Ágh György. Mellettük három juniorválogatottal is erősítettek Szolnokon, hiszen Vismeg Zsombor Miskolcról, Belényesi Dávid és Vámosi Bertold az UVSE-től érkezett.

„Egy biztos: szerényebb költségvetéssel dolgozunk, mint az elmúlt évadban, de nincs eredménykényszer. Meglátjuk, hogy fiatal edzővel és egy megfiatalított csapattal milyen eredményt fogunk elérni a honi bajnokságban és a nemzetközi színtéren, az Eurokupában” – mondta Kovács István, a Szolnok szakmai igazgatója az Új Néplapnak.

„Új lesz nekem és a csapatnak is, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a kulcsjátékosokkal együtt a gólok hetven százaléka távozott csapatunktól. Sokat kell melóznunk, ez lesz a kulcs. A fiúkkal együtt élni akarok a felkínált lehetőséggel” – húzta alá a Szolnok új vezetőedzője, Hangay Zoltán.

2022.09.11 21:45:17

Vízilabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ezzel szemben, a nem megrögzött pólórajongó tegye a szívére a kezét, és vallja be: mit, mennyit hallott előzetesen Konarik Ákosról vagy Molnár Erikről? Vagy Nagy Ádámról hitték, hogy éppen a spanyoloknak rámol be három bődületes gólt?

2022.09.10 23:01:43

Vízilabda nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az a tizenöt gladiátor, akit magával vitt a kapitány a csatába, a falon is átment volna.