Férfi vízi MK: Végletekig kiélezett döntőt várok a Szolnok ellen – Jansik Szilárd

Vágólapra másolva!
2020.09.26. 22:09
Nem tudta megszorongatni a Vasas az FTC-t a férfi vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében. A zöld-fehérek 13–9-es győzelme után Jansik Szilárd és Szatmári Kristóf értékelt az NSO Tv-nek. 

Jansik Szilárd elmondta, tudták, kire kell figyelni a Vasasból, kiket kell kizárni a játékból, s ezt a medencében meg is valósították. Könnyűnek azonban egyáltalán nem mondaná az elődöntőt, csak az utolsó három percre fordulva érezték azt, hogy ez a meccs biztosan megvan.

„A Szolnok nagyon magabiztosan nyert a BVSC ellen, láttam, hogy már 8–0-ra is vezetett. Úgyhogy, végletekig kiélezett döntőt várok ellene. Küzdünk azért, hogy megmutassuk, mi vagyunk Magyarország legjobb vízilabdacsapata, holnap este kupagyőzelmet akarunk ünnepelni!” – tért ki a döntőre a Fradi pólósa.

Szatmári Kristóf elismerte, semmiképpen sem ilyen meccsre számítottak az FTC ellen. Nagyon rosszul kezdtek, belealudtak az első két negyedbe, és az sem jött jól, hogy Bátori Bence nagyon hamar kipontozódott. Hogy háromgólos hátrányban lett volna-e még esélyük a visszakapaszkodásra az utolsó negyedben? Videónkban erre is felel a Vasas pólósa, míg Jansik elárulja, kiket kellett kivenniük a játékból a magabiztos győzelemhez.

FTC-TELEKOM–A-HÍD VASASPLAKET 13–9(2–1, 5–2, 4–5, 2–1)
Hajós uszoda, 1000 néző. V: Rubos, Füzesi
FTC: VOGEL SOMA – JANSIK SZ. 3, FUNDULISZ 3, Sedlmayer 1, Német T., Vámos 1, Jaksics 1.Csere:Gárdonyi (kapus), Vigvári Vendel 2, CONSTANTIN-BICARI 1, Pohl, Mezei 1, Kállay M., Nyíri B.Edző:Varga Zsolt
VASAS: B. Mitrovics – Bátori 1, SZATMÁRI 3, Randjelovics, Simon H. 1, Drasko Brguljan 1, VADOVICS V. 2.Csere:Takács B. 1, Bedő, Bóbis B., Sélley-Rauscher. Másodedző:Bóbis Máté
Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 11/3
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –
Kipontozódott: Bátori (16. p.), Vigvári Vendel (29. p.), Pohl (30. p.)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: –
Összességében kiegyensúlyozottan teljesítettünk, az elejét leszámítva kontrolláltuk a mérkőzést. Voltak kisebb hullámzásaink, és néhány problémánk is, gondolok itt a görcsökre, de ez benne van az ilyen téttel bíró meccsben. Örülök a győzelemnek, ugyanez a célunk a döntőben is.

Bóbis Máté: –Jól kezdtünk, de aztán megakadtunk támadásban, főleg az emberelőnyök kihasználását éreztem borzasztónak. Utána próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe, ami hellyel-közzel sikerült. Vasárnap szeretnénk megszerezni a bronzérmet.

FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA, BUDAPEST, HAJÓS ALFRÉD USZODA
ELŐDÖNTŐ

SZOLNOKI DÓZSA–BVSC-ZUGLÓ MKB-EUROLEASING 11–5
(3–0, 3–0, 2–2, 3–3)
Hajós uszoda, 800néző.V: Csanádi, Tóth I.
SZOLNOK: BÁNYAI – Kovács Gergő 1, KONARIK 3, Angyal 1, D. Pijetlovics, Dőry, F. FILIPOVICS 2.Csere: DRASOVICS 2, Nagy Ádám, Schmölcz 1, Jansik D. 1, Szeghalmi, Teleki. Edző: Zsivko Gocics
BVSC: Szakonyi – Sugár, Mészáros Cs., Pásztor M., Ágh, Nagy M., Gyárfás T. Csere: GYÖRKE (kapus), Irmes P. 1, Mészáros M., Kovács P., Czigány K. 1, Batizi 1, Csapó M. 2.Edző:Szűcs Levente
Gól – emberelőnyből: 7/5, ill. 11/1
MESTERMÉRLEG
Zsivko Gocics:
– Engem is meglepett, hogy ilyen kevés edzés után milyen jól kezdtük a mérkőzést. Nagyon agresszívan védekeztünk, ennek köszönhetően alakult ki a nagyobb különbség. Az nem tetszett, hogy a harmadik negyedtől nem koncentráltunk eléggé, ekkor már mindenkinek a döntő járt a fejében.

Szűcs Levente: – Örülök, hogy itt lehettünk, mert minél több meccsre van szükségünk ahhoz, hogy játékba lendüljünk. Felfelé ívelő formát mutattunk az előző találkozókon, és most sem játszottunk rosszul, megvoltak a lehetőségeink, csak nem tudtuk belőni azokat. Az ellenfél kapusa nagyon jó teljesítményt nyújtott.

VASÁRNAP
18.45:a 3. helyért, BVSC–Vasas (Tv:M4 Sport+)

20.15:döntő, Szolnok–Ferencváros (Tv:M4 Sport+)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik