Férfi vízi BL: Zalánki Gergő a négy közé lőtte a Reccót

Lakner Gábor (Belgrád)Lakner Gábor (Belgrád)
Vágólapra másolva!
2022.06.02. 18:39
null
Zalánki Gergő találata döntött (Fotó: Getty Images)
A Brescia a papírformának megfelelően simán, 12–5-re legyőzte a Waspo Hannovert a férfi vízilabda Bajnokok Ligája belgrádi nyolcas döntőjének csütörtöki nyitómérkőzésén, majd a Pro Recco Zalánki Gergő győztes góljával 11–10-re nyert a CNA Barceloneta ellen.


PRO RECCO–BARCELONETA

Túlzás lenne állítani, hogy a címvédő Pro Recco sziporkázott volna a spanyol CNA Barceloneta elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben, de valahogy csak továbbszenvedte magát az elődöntőbe. Egészen pontosan úgy, hogy a Barceloneta hiába játszott sokáig jól, és cseréltette le a Recco első számú kapusát is, belehibázott a végjátékba. Majd 10–10-nél jött az olasz bajnokcsapat magyar balkezese, Zalánki Gergő, aki irgalmatlan nagy gólt ragasztott a jobb felső sarokba emberelőnyből, és mivel a hátralévő 1 perc 16 másodpercben semmi érdemleges nem történt, a Recco 11–10-re nyert, és ezzel továbbjutott.

„Nem játszottunk jól, elsősorban védekezésben nem volt meg az összhang, mindig lemaradtunk egy kicsit az ellenfél játékosairól. Ez betudható annak, hogy az olasz bajnoki döntő miatt nem tudtunk felkészülni, a Barceloneta az elején egyértelműen gyorsabb volt nálunk – mondta a találkozó után a BL-góllövőlistát 43 találattal vezető Zalánki. – A végére azonban elfáradt az ellenfél, nekik nincs annyi minőségi cserejátékosuk, mint nekünk, ráadásul Sandro Sukno remekül forgatta a csapatot, így nekünk maradt több energiánk. A kapuscsere is jól sült el, Marco del Lungo a fontos meccseken mindig jól védett, most nem ment neki, de biztos vagyok benne, hogy péntekre összeszedi magát. Bízom benne, hogy a védekezésünk is koncentráltabb lesz az elődöntőben.”

Zalánki ezúttal szokásával ellentétben egyszer talált be, az viszont ugyebár a győztes gól lett, erről is kérdeztük a 27 éves játékost.

„Az volt a figura, hogy nekem kell felkanyarodnom, amikor hozzám került a labda, már nem volt hátra túl sok idő a támadásból, és úgy voltam vele, hogy ellövöm, lehetőleg minél erősebben, és szerencsére bement – emlékezett vissza a mérkőzés hőse. – Nagyon örülök, hogy így alakult a meccs vége, de előtte én sem úgy játszottam, ahogyan szerettem volna, volt néhány gyenge lövésem. Várom az elődöntőt, mindegy, hogy ki jön szembe, nyernünk kell. A Fradinak jó lehetősége van a továbbjutásra, főleg, hogy a Jug Dubrovnik egyik kulcsjátékosa, Hrvoje Benic megsérült a napokban. Így, hogy a Jug öt-hat meghatározó játékosa közül az egyik kiesett, a Fradira tennék – meg alapból is nekik szurkolok. Egészen ma éjfélig...”

BRESCIA–HANNOVER

tavalyi olasz bajnok – amely idén elveszítette a hazai finálét a Zalánki Gergővel felálló Pro Reccóval szemben – egy pillanatig sem hagyott esélyt a Waspo Hannovernek. A Brescia, amely a csoportkörben a Ferencvárost megelőzve végzett az A-csoport élén, a négy között a házigazda Novi Beograd és a francia CN Marseille összecsapásának győztesével találkozik.

(MTI)

NOVI BEOGRAD–MARSEILLE

A Novi Beograd 16-10-re nyert a CN Marseille ellen. A szokásoktól eltérően ezúttal nem a házigazdáé volt az esti meccs, ugyanis 20.45 órától szintén Belgrádban a világbajnoki résztvevő szerb labdarúgó-válogatott Norvégiát fogadja a Nemzetek Ligája nyitófordulójában.

A 2015-ben alapított, a mostani idényre szerb olimpiai bajnokok sorával megerősített belgrádi alakulattal csak a második negyed közepéig tudta tartani a lépést a francia gárda, köszönhetően az ugyancsak szerb ötkarikás aranyérmesnek, a Szolnokkal 2017-ben BL-győztes Andrija Prlainovicnak.

A Novi Beograd a pénteki elődöntőben az olasz Bresciával találkozik, míg a Marseille az 5-8. helyért folytathatja, első ellenfele pedig a német Waspo Hannover lesz.

(MTI)

A magyar bajnoki és kupagyőztes, 2019-ben első, tavaly döntős Ferencváros 20.30-tól a horvát Jug Dubrovnik ellen ugrik medencébe.

VÍZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCAS DÖNTŐ, BELGRÁD
NEGYEDDÖNTŐ
Brescia (olasz)–Waspo Hannover (német) 12–5
(4–1, 3–1, 3–2, 2–1)
Pro Recco (olasz)–CNA Barceloneta (spanyol) 11–10 ( 4–3, 1–3, 3–2, 3–2)
Novi Beograd (szerb)CN Marseille (francia) 16–10
(5–4, 4–2, 3–1, 4–3)
Később
20.30: FTC Telekom Waterpolo–Jug Dubrovnik (horvát) (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik