Férfi vízi BL: az OSC és a Szolnok edzője is kiakadt a sorsolásra

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.10.11. 16:32
null
Zsivko Gocics is elégedetlen a párosítással (Fotó: Madar Dávid)
Mint beszámoltunk róla, a Szolnoki Dózsa és az OSC Újbuda egy ágra került a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának hétfői sorsolásán. A magyar klubok szempontjából előnytelen párosítást mindkét csapat vezetőedzője kritizálta a vízilabda-válogatott honlapján.

 

A Szolnoki Dózsa vezetőedzőjét, Zsivko Gocicsot nem lepte meg a sorsolás kimenetele.

„Már vasárnap tudtam, hogy ez lesz a párosítás. Hallottunk olyan információkat, hogy a LEN nem akar három magyar csapatot a BL-főtáblán, így a még versenyben lévő két magyar klub minden bizonnyal egy párba kerül. A valószínűség ma megvalósult. Valahogy úgy hozta a sors, hogy a két horvát csapat is egy párba került, csak a két olasz nem, mert az nem baj, ha három itáliai csapat lesz a főtáblán. Na. Ennyit a LEN-ről, ezt a témát itt lezárom, mert nem az én dolgom ezzel tovább foglalkozni. Nagyon-nagyon kemény két mérkőzésre számítok. Nagy a tét, mindkét brigád rendkívül motivált lesz, ez biztos. A célunk természetesen a továbbjutás, de sokkal nehezebb a dolgunk, mint ha a Mladosttal vagy a Barcelonával kerültünk volna szembe.”

Varga Dániel (Fotó: Tumbász Hédi)
Varga Dániel (Fotó: Tumbász Hédi)

Az OSC Újbudát irányító Varga Dániel is úgy véli, a párosítás létrejötte nem a véletlen műve.

„Egy mondatban én is reagálnék a »sors szeszélyeire«. Ahogy a vlv nagyon találóan írta, a párosítást valóban »elkészítették« a LEN-nél, és hát…, tulajdonképpen semmi meglepő nem történt. Fél órája készülök a Szolnokra, egyelőre tehát ez a folyamat az anyaggyűjtés fázisánál tart. Ők most jobban ismernek minket, hiszen nálunk kevesebb volt a változás. Nagyon jó csapatnak gondolom a Szolnokot, bár szerintem még sokat fog változni a játéka, akár meccsről meccsre is. (…)Jó csapat a Szolnok – de nem jobb, mint mi. Hogy ezt bizonyítsuk, arra lesz két mérkőzés. Fel fogunk rájuk készülni taktikailag is, fizikailag is és mentálisan is.”

A selejtező 3. fordulójának párosítása
Jadran Split (horvát)–HAVK Mladost Zagreb (horvát)
Szolnoki Dózsa–OSC Újbuda
RN Savona (olasz)–Crvena zvezda (szerb)
CN Barcelona (spanyol)–AN Brescia (olasz)

A csoportkör beosztása
A-csoport

FTC-Telekom, Zodiac Atletic Barceloneta (spanyol), Olympiakosz Pireusz (görög), Dinamo Tbiliszi (grúz), Novi Beograd (szerb), Radnicski Kragujevac (szerb), Barcelona vagy Brescia, Jadran Split vagy Mladost Zagreb
B-csoport
Pro Recco (olasz), Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát), Waspo 98 Hannover (német), CN Marseille (francia), Spandau 04 Berlin (német), Steaua Bucuresti (román), Szolnok vagy OSC, Savona vagy Crvena zvezda

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik