Vizes vb: Mihók Attila szerint a hősies védekezés eredményezheti a sikeres támadást is

V. J./MTIV. J./MTI
Vágólapra másolva!
2024.02.13. 15:51
Mihók Attila (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
A görögök elleni elődöntőben is a védekezés a legfontosabb a női vízilabda-válogatott számára, Mihók Attila társkapitány szerint mostantól már valóban világbajnokságként gondolnak a Dohában zajló viadalra.

 

„Régen volt már ilyen laza hangulatú esténk, megéltük ezeket a pillanatokat, hónapok óta erre vártunk, ami most megadatott, és magamban is szerettem volna kiélvezni, aztán persze reggel már úgy ébredtem, hogy nézzük a görögöket!” – idézte fel az MTI-nek Mihók Attila a címvédő és Európa-bajnok hollandok felett aratott hétfői negyeddöntős sikert követő órákat.

A csapat szálláshelyén a szakember elmondta, csupán néhány órát tudott aludni, végig a mérkőzés eseményei pörögtek a fejében, utána viszont az előttük álló másfél napra gondolt, és arra, milyen értelmezhető célt adjanak a folytatásnak, utóbbi persze nem nehéz:

„Eddig ez egy olimpiai kvalifikációs torna volt számunkra, most pedig egy világbajnokság” – fogalmazott a tréner, aki szerint a görögök elleni elődöntő kulcsa is a védekezés lesz.

„Hasonlóan, mint tegnap a hollandok ellen, rá kell erőltetnünk az akaratunkat a görögökre. Nem engedhetjük őket kibontakozni, el kell bizonytalanítanunk a lövőiket, akik az Európa-bajnokságon azért csúnyán meglőttek minket” – utalt Mihók Attila a görögök elleni összecsapásra, amelyet egy hónappal ezelőtt a januári eindhoveni kontinensviadal csoportkörének nyitányán a rivális 14–12-re nyert.

A kapitány kiemelte, az, hogy Hollandia ellen az első félidőben mindössze két gólt kapott a csapat, tartást, erőt adott: „Támadásban pedig úgy érzem, az, hogy egy labda kifelé vagy befelé pattan a kapufáról, azon múlik, hogy mennyire hősiesen, egységesen védekezünk.”

„A kvóta megvan, a vb-érem még nincs, ezért ugyanolyan elánnal, összefogással és akarással kell küzdenünk, mint ahogyan az olimpiai indulásért sikerült” – fűzte hozzá a tréner.

Mihók Attila – Cseh Sándorral közösen – szeptemberben vette át a szövetségi kapitányi feladatokat, előtte 25 éven keresztül a Dunaújvárost irányította.

„Klubedzőnek lenni az embernek az élete, hétfőtől vasárnapig összeegyezteti a munkát a családdal, a szövetségi kapitányi poszt nekem az elmúlt két hónapban inkább egy napi huszonnégy órás tűzoltószolgálat. November óta minden egyes percben és másodpercben ez a feladat foglalkoztatott. A legfőbb hasonlóság viszont, hogy ezt a csapatot is ugyanannyira kell szeretni, mint azt, és ez mindennek az alapja.”

A magyar–görög elődöntőt szerdán 15.30-tól rendezik, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik