A Vasas lesz a Ferencváros ellenfele a pólóbajnokság döntőjében

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2024.05.12. 21:23
Sztrahinja Rasovics öt gólt dobott a Vasasban (Fotó: Dömötör Csaba)
A Vasas győzött a BVSC ellen a férfi vízilabda ob I elődöntőjében, a párharc harmadik mérkőzésén, ezzel bejutott a döntőbe.

A lehető legtovább húzták a csapatok, de vasárnap este el kellett dönteni, hogy a Vasas 12 befejezett idény, vagy a BVSC 22 évad után jut be ismét az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság döntőjébe. A mérkőzés tétjének megfelelően csaknem megtelt a Komjádi lelátója a két együttes szurkolóival, rajtuk semmi sem múlt.

A feszült hangulatú találkozó elején Gábor Lőrinc volt a főszereplő, ötöst harcolt ki, majd akciógólt lőtt, de így is csak eggyel vezetett a Vasas, mert a büntető kimaradt. Aztán megvillant Sztrahinja Rasovics, aki az első meccset sérülést miatt kihagyta, a másodikon csereként játszott, ezúttal pedig már teljes értékű harcos volt. Visszatérése igencsak jól jött, mert a kapásszélről Konarik Ákost a negyedik percben cserével, végleg kiszórta a születésnapos játékvezető, Kovács Cs. Tamás.

A BVSC becsülettel küzdött, ám az elején összeszedett kétgólos hátrányt görgette maga előtt, a Vasas összességében kézben tartotta a mérkőzést az első két negyedben. A harmadik elején Rasovics ráadásul egymaga megduplázta a különbséget, de a hát a tavalyi vb gólkirályától nagyjából ezt várhatjuk, ha egészséges. A folytatásban felváltva potyogtak a gólok, az utolsó negyed előtt hárommal vezetett a hatékonyabban játszó Vasas.

Majd nemsokára ismét négy volt közte, ezúttal Batizi Benedek szomorította el korábbi csapatát. A BVSC-t már nagyon szorította az idő, azonban a vendégek lövései nem találták el a kaput. A hazaiak másik szerb ásza viszont ismét megvillant, Szava Randjelovics gólja lezárta a párharcot. A 14–9-re jobbnak bizonyuló Vasas lesz tehát az FTC ellenfele a döntőben, míg a BVSC az OSC-vel küzd meg a bronzéremért.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
VASASPLAKET–BVSC-ZUGLÓ 14–9 (4–2, 2–2, 4–3, 4–2)
Komjádi uszoda, 1600 néző. V: Kun Gy., Kovács Cs. T.
VASAS: LÉVAI – SZ. RASOVICS 5, Konarik, Batizi 1, GÁBOR L. 1, Dedovics, Burián. Csere: Bedő, RANDJELOVICS 3, Bátori 1, LAKATOS 2, Sélley-Rauscher 1, Tasi. Edző: Szlobodan Nikics
BVSC: GYAPJAS V. – MÉSZÁROS M. 4, Csacsovszky E., Tátrai 1, Csacsovszky A., Gyárfás 1, Horváth Á. Csere: Bundschuh, KOVÁCS P. 1, Gál D., Csapó M. 1, Mészáros Cs. 1, Balogh B. Edző: Kemény Kristóf
Emberelőny-kihasználás: 13/6, ill. 12/4
Kettősemberelőny-kihasználás: 1/1, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: 2/1, ill. –
Kipontozódott: Mészáros Cs. (23 p.), Tasi (24. p.), Batizi (29. p.), Csacsovszky E. (31. p.), Bundschuh (32. p.)
Kiállítva (végleg, cserével): Konarik (4. p.)
Az egy fél hetedik pontjáig tartó párharc végeredménye: 9–6 a Vasas javára
MESTERMÉRLEG
Szlobodan Nikics: – Sokkal jobban játszottunk, mint pénteken, de ha valaki megnézi a párharcunk három mérkőzését, láthatja, hogy miért a magyar a legerősebb bajnokság a világon. Nagyon fontos volt, hogy mi végeztünk a középszakasz után a második helyen, és így nálunk volt a pályaelőny, ez volt a kulcs. Most kell egy kis regeneráció és pihenés, aztán készülünk a döntőre.
Kemény Kristóf: – Megérdemelten játssza a Vasas a Fradival a bajnoki döntőt, nekünk a Komjádiban sajnos egyik találkozón sem volt esélyünk, a két hazai meccsünket tudtuk hozni. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert az idény előtt az volt a jóslat, hogy a Fradit egyedül talán a Vasas tudja megszorongatni, ennek ellenére mindent elődöntő mérkőzésre kényszerítettük.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik