Női vízilabda: szűkítettek az Eb-re készülő magyar válogatott keretén

Vágólapra másolva!
2023.12.20. 16:19
null
18 játékossal folytatja a felkészülést a magyar válogatott (Fotó: waterpolo.hu)
A magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitányai, Cseh Sándor és Mihók Attila öt játékossal szűkítette az Európa-bajnokságra készülő keretet.

A szövetségi kapitányok szerdától 18 játékossal folytatják a felkészülést, miután elköszöntek Baksa Vandától, Dobi Dorinától, Mészáros Katától, Peresztegi-Nagy Kingától és Torma Lucától.

„Egyelőre tizennyolc fővel készülünk tovább, a két ünnep között a spanyolországi edzőtáborba pedig tizenhatan megyünk, azt követően jelöljük ki a tizenöt fős Eb-csapatot” – mondta Cseh Sándor. – „Év vége van, rossz idő, vírusok repkednek, ezt múlt héten is megtapasztaltuk, azaz az Eb-t követően is nagyobb létszámmal akarjuk majd folytatni a vb-felkészülést, úgyhogy akiktől most el kellett köszönnünk, azok is visszakerülhetnek még a keretbe, ha úgy alakul.”

A szakember azt is elárulta, mennyire viselte meg az első keretszűkítése lelkileg.

„Az elmúlt években az utánpótlásban több ilyenben is volt részem, az ember azt hiszi, megszokja, ehhez képest úgy találtam, hogy még nehezebb volt, mint eddig bármikor. Talán azért is, mert női sportolóknál ez még inkább megterhelő lelkileg: olyanoktól elköszönni, akik ugyanúgy beleadtak száz százalékot minden edzésen, mint a többiek. Én személy szerint, és ezt Attila nevében is mondhatom, nagyon-nagyon sajnáltuk a most kimaradó játékosokat, de egyszerűen nem tudunk, mit csinálni – egy válogatottnál egy világverseny előtt nincs más út.”

NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT
KAPUSOK:
Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
MEZŐNYJÁTÉKOSOK: Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Geraldine Mahieu (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (CN Mataro), Kuna Szonja (FTC), Kurucz-Gurisatti Gréta (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Rebecca Parkes (Eger), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Eger), Tiba Panna (UVSE), Vályi Vanda (FTC), Varró Eszter (UVSE), (Rybanska Natasa, UVSE)
Szövetségi kapitány: Cseh Sándor és Mihók Attila

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik