Férfi vízi ob I: egyenlített a Honvéd az 5. helyért folyó párharcban

L. G., V. J.L. G., V. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.23. 18:48
null
A Honvéd legeredményesebb játékosa Ekler Bendegúz volt, négy góllal (Fotó: Madar Dávid, archív)
Az alapszakaszból hozott eredmények miatt a BVSC-Zugló már lezárhatta volna az európai kupaindulásról döntő párharcot a férfi vízilabda OB I-ben, ám ötméteresekkel, 11–13-ra kikapott Budapesti Honvéd SE-től, ezzel mindkét csapatnak 4-4 pontja van.


Szivós Márton jól felkészítette csapatát, a vendégek szervezett védekezésükre és Decker Attila védéseire alapozva hamar elléptek hárommal, de a zuglóiak Pásztor Mátyás vezérletével még a nagyszünet előtt utolérték ellenfelüket. A folytatásban is hasonlóan alakult a forgatókönyv, kétgólos hátrányt dolgozott le Kemény Kristóf együttese, majd Ekler Bendegúz góljára Pásztor Mátyás tíz másodperccel a vége előtt válaszolt, így 8–8 után következhettek az ötméteresek. Az idegek harcát a vendégek bírták jobban, Decker Attila bravúrja után Hosnyánszky Norbert nem hibázott, a Honvéd pedig győzelmével megteremtette magának az esélyt, hogy jövő szombaton, hazai medencében kiharcolja az Eurokupa-indulást.

További részletek hamarosan...

VÍZILABDA
FÉRFI OB I
AZ 5. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS

BVSC-ZUGLÓ–BUDAPESTI HONVÉD SE 8–8 (1–4, 4–1, 2–2, 1–1) – ötméteresekkel: 3–5
Laky uszoda, 200 néző. V: Tóth I., Csanádi Zs.
BVSC: Györke – Mészáros Cs., PÁSZTOR M. 5, Szabó II Bence, Batizi, Csapó M., Gyárfás T. 1. Csere: KARDOS G. (kapus), Tátrai, Lantos, Kovács P. 1, MÉSZÁROS M. 1, Nagy M. Edző: Kemény Kristóf
HONVÉD: DECKER A. – Kiss B., EKLER B. 3, KEVI 2, Fejős 1, HOSNYÁNSZKY 2, Hessels B. Csere: Simon H., Hessels S., Gregor, Sugár, Manhercz Á. Edző: Szivós Márton
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 5/0. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/2
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 4–4
MESTERMÉRLEG
Kemény Kristóf: – Megérdemelten nyert a Honvéd, ekkora hátrányból nem lehet ilyen kaliberű csapat ellen győzelmet aratni. Sok energiát emésztett fel a felzárkózás, s bár még így is megvoltak a helyzeteink ahhoz, hogy lezárjuk a párharcot, a befejezéseknél nem koncentráltunk kellőképpen.
Szivós Márton: – Izgalmas és hektikus mérkőzés volt, amelyet nagyon jól kezdtünk, négygólos előnyünk birtokában azonban valamiért elkezdtünk kapkodni, így hamar egyenlítettek a hazaiak. Mindkét csapat nyerhetett volna, a végén a szerencse mellénk állt, de nekünk ez csak az elődöntő volt, a döntő egy hét múlva lesz.

A 11. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
UVSE-HUNGUEST HOTELS–PANNERGY-MISKOLCI VLC 1011 (1–3, 3–5, 4–2, 2–1)
Komjádi uszoda, 120 néző. V: Tóth S., Tordai.
UVSE:
Bisztritsányi – Lehoczky, Hegedűs Cs., Korényi 1, Szentesi 1, BENCZ 4, EKLER ZS. 2. Csere: Korom (kapus), Belényesi, Eppel 1, Szécsi M., Seeler, Csapó Á. 1. Edző: Vincze Balázs
MISKOLC: Moravcsik – VÁRKONYI Á. 3, BIROS B. 2, Sélley-Rauscher 1, Seman, Böröczky, Tanczer 1. Csere: Csiszár B., Nagy N. 1, VISMEG ZS. 2, Tőzsér, Krasznai 1. Edző: Vidumanszky László
Gól – emberelőnyből: 7/1, ill. 11/4. Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/0. Gól – ötméteresből: 2/2, ill. –. Kipontozódott: Eppel (29. p.), Korényi (30. p.). Kiállítva (végleg, cserével): Bisztritsányi (25. p.)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6–3 a Miskolc javára
MESTERMÉRLEG
Vincze Balázs: – Gyenge első félidő után lehettünk volna hitehagyottak is, ehelyett ezer fokon égett a csapat, és visszajöttünk döntetlenre. Aztán védekezési hibából kaptunk egy újabb gólt, és bár megvolt az esélyünk időkéréses emberelőnnyel a győzelemre, ott visszatértünk az első két negyedbeli teljesítményhez, amikor hátul és elöl is hibáztunk. Ennek ellenére sokat adott a második félidő, azzal a teljesítménnyel életben tudjuk tartani azon reményünket, hogy még egy hazai mérkőzést játszhatunk.
Vidumanszky László: – Nyertünk. Ezért jöttünk, és elértük. Ennyi a lényeg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik