Montenegró ellen mi bírtuk jobban az idegek harcát

Vágólapra másolva!
2013.06.12. 13:13
null
Decker Attila fontos védésekkel járult hozzá a válogatott feltámadásához (Fotó: Mirkó István, NS-archív)
A férfi vízilabdázók világligájának nyolcas döntőjében Magyarország nagy csatában, ötméteresekkel legyőzte Montenegrót az oroszországi Cseljabinszkban.

 

 

Mindkét csapat vereséggel kezdte a nyolcas döntőt, ráadásul mindkettő ötméteresekkel kapott ki, a mieink az Egyesült Államoktól, Montenegró pedig Japánnal szemben maradt alul. A mai első összecsapáson az Egyesült Államok drámai hajrában 13–12-re legyőzte a japánokat.

Nem indult túl jól az összecsapás a Benedek-csapatnak, hiszen Drasko Brguljan mindjárt a mérkőzés elején bevette Nagy Viktor kapuját, majd előbb Draskovics lőtte ki a felsőt, mielőtt egy kontra végén Szekulics pattintott a kapuba – a negyedik percben már 3–0-ra vezetett Montenegró.

A rossz sorozatot Vámos Márton törte meg átlövésgóljával, de a második játékrész elején tovább nőtt a hátrány, Petrovics és Szekulics találatával már 5–1-re ment az ellenfél – a magyar kapuba pedig érkezett Decker Attila. Madaras Norbert és Brguljan gólváltása után Varga Dániel ötméteresével közeledtünk, a szünetre így is 6–3-as hátrányban vonult a magyar csapat.

A fordulást követően ismét Varga volt eredményes, és bár Drasko Brguljan emberelőnyös találata után ismét visszaállt a közte három, előbb Bedő Krisztián húzta középről a kapu bal oldalába a labdát, majd Bátori használta ki a fórt (6–7).

A döntő felvonásra így is kétgólos hátrányban érkeztünk meg, miután a montenegrói együttes kihasználta a kettős emberelőnyét, sőt, a negyedik negyedben Darko Brguljan emberelőnyös találata után ismét elszakadt az ellenfél (6–9).

Hárai Balázs húzásával és Varga Dénes szélről szerzett találatával ismét felkapaszkodott válogatottunk (8–9), de Drasko Brgujlan lélegzetvételnyi előnyhöz juttatta övéit (8–10).

Hosnyánszky Norbert ötméterese, majd Szivós Márton bombája – pedig már mindenki elindult visszafelé a támadó idő lejárásának közeledtével – után kiegyenlített a magyar csapat, és mivel több találat már nem született, jöhetett a szétlövés.

Hosnyánszky ezúttal is magabiztos volt, ahogyan Varga Dénes, Vámos Márton, Szivós, Varga Dániel is, de mivel az ellenfélnél sem hibázott senki, jöhetett az újabb kör. Hosnyánszky, Varga Dénes, Vámos ezúttal is bevette Szcsepanovics kapuját, azonban a nyolcadik körben Montenegró hibázott, így a magyar válogatott óriási csatában, 1–5-ről és 2–6-ról is felállva, szétlövésben megszerezte első sikerét a világligában.


FÉRFI VÍZILABDA
VILÁGLIGA, NYOLCAS DÖNTŐ, CSELJABINSZK
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Magyarország–Montenegró 10–10 (1–3, 2–3, 3–2, 4–2)
– ötméteresekkel: 8–7
Cseljabinszk, 300 néző. Vezette: Alexandrescu (román), Szadekov (orosz)
Gól – emberelőnyből: 7/4, ill. 11/3
Gól – kettős emberelőnyből: 1/1, ill. –
Ötméteresből: –, ill. 2/2
Kipontozódott: Csucskovics (28. p.)
MAGYARORSZÁG: Nagy V. – VARGA DÉNES 1, SZIVÓS 1, Gór-Nagy, Hárai 1, VARGA DÁNIEL 2, Madaras 1. Csere: DECKER A. (kapus), Bátori 1, Vámos 1, Decker Á., Hosnyánszky 1, Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
MONTENEGRÓ: Scsepanovics – DRASKO BRGULJAN 4, Markovics, Paskovics, SZEKULICS 2, Draskovics 1, Klikovac. Csere: Petrovics 1, Popovics, Latinovics, DARKO BRGULJAN 2, Csucskovics. Szövetségi kapitány: Ranko Perovics
A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Amerikai Egyesült Államok–Japán 13–12

További eredmények. A-csoport: Szerbia–Oroszország 14–11, Kína–Brazília 18–3. Az állás: 1. Szerbia 6, 2. Kína 3, 3. Oroszország 3, 4. Brazília 0. B-csoport: Egyesült Államok–Japán 13–12. Az állás: 1. Egyesült Államok 5, 2. Magyarország 3, 3. Japán 2, 4. Montenegró 2

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Egyesült Államok 2 1 1 0 0 28–26 5
2. Magyarország 2 0 1 1 0 32–32 3
3. Japán 2 0 1 0 1 28–28 2
4. Montenegró 2 0 0 2 0 32–34 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik