Férfi pólóvilágliga: a magyar válogatott csoportgyőztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.13. 14:43
null
Varga Dénes a magyar csapat egyik legjobbja volt (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A magyar válogatott 11–5-re győzött Japán ellen, ezzel megnyerte az A-csoportot a férfi vízilabdázók világligájának nyolcas döntőjében Cseljabinszkban. A mieink pénteken (magyar idő szerint 11.45-kor) a brazilokkal játszanak a negyeddöntőben.

Montenegró 9–4-re legyőzte az Egyesült Államokat, ezzel megnyitotta az utat a mieink előtt a csoport első helye felé. Ehhez a Benedek-csapatnak azt a Japánt kellett legyőznie, amely a nyitó mérkőzésén meglepetésre ötméteresekkel megverte Montenegrót, így nem lehetett félvállról venni.

Nem is vették a magyar fiúk, akik az első negyedet 3–0-ra megnyerték. Decker Attilát a második játékrész elején tudták először mattolni a japánok, akik ezután 5–1-es hátrányba kerültek, de a nagyszünetig feljöttek két gólra (6–4).

Az egyenlítésre azonban így sem volt esélyük, Decker Attila ugyanis a második félidőben ismét lehúzta a rolót, egy gólt kapott csak a hátralévő időben. Mi viszont lőttünk még ötöt, így 11–5-ös győzelem lett a vége.

A rossz kezdés (ötméteresekkel vereség az Egyesült Államoktól) ellenére tehát megnyerte a csoportját a magyar válogatott, ennek köszönhetően a másik kvartettben pont nélkül záró brazilokkal találkozik a pénteki negyeddöntőben.

FÉRFI VÍZILABDA
VILÁGLIGA, NYOLCAS DÖNTŐ, CSELJABINSZK
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–JAPÁN 11–5 (3–0, 3–4, 1–2, 3–0)

Cseljabinszk, 300 néző. Vezette: Dester (brazil), Vasziliu (görög)
MAGYARORSZÁG: DECKER A. – VARGA DÉNES 3, SZIVÓS 3, Decker Á. 1, HÁRAI 1, Varga Dániel, Madaras. Csere: BÁTORI 2, Vámos, Gór-Nagy, Hosnyánszky 1, Bedő. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
JAPÁN: Tanamura – SIGA 2, Simizu, Takei, Jaszuda 1, Okava 1, Hazui 1. Csere: Icsikava, Arai, Ezaki, Hemmi, Kadono. Szövetségi kapitány: Omoto Jodzsi
Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 8/2
Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 1/1
MESTERMÉRLEG
Benedek Tibor: – Ez papíron kötelező győzelem volt, mégis végig koncentrálni kellett, és volt egy kis nyomás is rajtunk, amikor feljöttek hat négyre. Utána azonban megint elkezdtünk játszani, és biztossá tettük a sikerünket. Látom, hogy jók vagyunk, de az ellenfelek is azok. Korábban mi voltunk azok, akiket meg kellett verni, most Szerbia emelkedik ki egyértelműen a mezőnyből. Tudjuk, ez a későbbiekben okozhat gondokat, de nekünk magunkra kell figyelnünk, hogy egyre jobban megközelítsük őket.
Omoto Jodzsi: – A magyarok nagyon keményen védekeztek, alig tudtunk megmozdulni a szorításukban. Tudták, mit kell csinálni ellenünk: iszonyatosan nehéz újra és újra megindulni, miközben rendre megállítják az embert. Jobb csapat a magyar, ez egyértelmű, és ezt bizonyította is – számunka óriási megtiszteltetés, hogy a magyarok a maximumot adták ellenünk, mert ez mutatja, olyan együttes vagyunk, amelyet komolyan kell venni.

Montenegró–Egyesült Államok 9–4 (2–2, 2–1, 3–1, 2–0)

A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Magyarország3
111
43–376
2. Montenegró3
1
2
41–385
3. Egyesült Államok3
11
1
32–355
4. Japán 3

1
2 33–39 2

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt

 

B-csoport: Szerbia–Brazília 16–7, Kína–Oroszország 12–11.

A végeredmény: 1. Szerbia 9, 2. Kína 6, 3. Oroszország 3, 4. Brazília 0


A negyeddöntő programja. Péntek, 10: Egyesült Államok–Kína, 11.45: Magyarország–Brazília, 13.30: Japán–Szerbia, 15.15: Montenegró–Oroszország – magyar idő szerint

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik