Szécsi: Ha behúzzuk a negyeddöntőt, megnyerjük az olimpiát

Vágólapra másolva!
2012.08.26. 10:44
null
Szécsi még egy évet biztosan játszik, de nem levezet (Fotó: Mirkó István)
Nem könnyű megemészteni, hogy a londoni olimpia férfi vízilabdatornája nem a vágyaink szerint alakult, ráadásul azzal is szembe kell nézni, hogy elbúcsúzik a nagy generáció. A zaklatott ciklust lezáró kapus, Szécsi Zoltán szerint valami apróság hiányzott.

– Sok távoli gólt kaptunk Londonban, de még a szakma sem tudta eldönteni, kik a hibásak értük, például be kell-e védenie a kapusnak a blokk mögé.
– Igen, be kell védenie. Egy-egy helyezkedési hibánk volt, nekem legalábbis biztosan. Olaszország ellen Amaurys Pérez góljánál úgy éreztem, mellé megy, és meg kell mondjam, visszanézve egy-egy távoli nem is tűnt annyira távolinak. Jóval többet kockáztattunk a zónavédekezéssel, ennek ellenére ugyanúgy megkaptuk az emberhátrányokat. Úgy látszik, meg kellett kapnunk iksz darab kiállítást, elöl ellenben egy-két indokolt esetben sem kaptunk. Sok volt a blokkról bepattanó lövés, a románok ellen például három-négy, de az olaszokkal szemben, amikor a bekk és a blokkoló ember is balra mozdult, a lövés meg jobbra jött, nos, az is megpattant.

– Mégis mi döntött a fontos meccseken?
– Nüánszok, butaságok. A negyeddöntőben egyetlen góllal veszítettünk, és nem is arról beszélek, hogy meg se adták az esélyt az utolsó kilenc másodpercre, hanem inkább arról, hogy ha valamilyen úton-módon behúzzuk azt az egygólos meccset, megnyerjük az olimpiát. A negyeddöntő a legrosszabb, ott a legnagyobb a tét: ha bejutsz az elődöntőbe, az már nem rossz. Lelkileg ez volt a legnagyobb teher. Rágörcsöltünk a negyeddöntőre, tudtuk, ha három arany után bejutunk az elődöntőbe, akkor bármi van, szépen búcsúzunk. De túlizgultuk – ahogy én is.

– Mi voltunk a legjobbak a mezőnyben?
– Furcsa, de én úgy éreztem, hogy igen. De valami apróság hiányzott, hogy tökéletesen szóljon a hangszer...

– Már a tavalyi világbajnokság után is azt mondtuk a negyedik hely ellenére, hogy milyen jól játszottunk...
–...sőt én az idei Európa-bajnokságon is így éreztem.

(...)

– Képes lesz erőt gyűjteni a következő szezonra?
– Ne vicceljen, borzasztó nagy erő van bennem! Bajnokságot nyerünk az Egerrel – most ez a tervem. Eszem ágában sincs levezetni, tiszta erőből akarom végigcsinálni a következő évadot.

– Az utolsó idénye lesz?
– Valószínű, de nem biztos. Most, hogy nincs válogatott, elég sok energiám lesz.

– Biztosan vége a válogatottbeli szereplésének?
– Ha az idény végén megsérül mindhárom kapus, és felhív a kapitány, akkor segítek, de alapvetően vége.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN SZÉCSI ZOLTÁN A KEMÉNY DÉNESRŐL ALKOTOTT, KAMERÁN KÍVÜLI VÉLEMÉNYÉRŐL, A VÁLOGATOTT KAPUSKÉRDÉSÉRŐL IS BESZÉL – A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik