Pelle és Tomaskovics nélkül megy a Szuperdöntőre a válogatott

Vágólapra másolva!
2010.06.22. 16:13
null
Pelle Anikóra (kék sapkában) nem számíthat a kapitány a Szuperdöntőn (Fotó: Czagány Balázs, archív)
Petrovics Mátyás szövetségi kapitány kedden megnevezte a női vízilabda-világliga úgynevezett Szuperdöntőjében medencébe szálló csapatát, amelyből két korábbi alapember, a csapatkapitány Pelle Anikó, továbbá Tomaskovics Eszter hiányzik.

„Nem a legerősebb együttessel utazunk a jövő heti Szuperdöntőre, amelynek a kaliforniai La Jolla ad otthont, de kényszerhelyzetben voltam a tizenhármas keret összeállításánál” – mondta az MTI-nek Petrovics Mátyás.

„Egyfelől Pelle már korábban jelezte, hogy családalapítás előtt áll, gyereket szeretne, s már a nyár végi zágrábi Európa-bajnokságon sem számolhatok vele, így abban maradtunk, hogy a világliga záró szakaszára sem tart velünk. Másfelől Tomaskovics Eszter sem jöhet, neki a vállát műtik hamarosan. Nehéz torna elé nézünk, hiszen a világ legjobb nyolc válogatottja lesz ott Amerikában, s hat nap alatt hat kemény meccs vár ránk. Lehetetlen megjósolni a végeredményt. Mindenesetre az Eb szempontjából kiváló alkalom lesz a felkészülésre, a további összecsiszolódásra, a pallérozódásra.”

A SZUPERDÖNTŐRE UTAZÓ MAGYAR KERET
Kapusok: Gyöngyössy Anikó, Kasó Orsolya
Mezőnyjátékosok: Bujka Barbara, Drávucz Rita, Jancsó Patrícia, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Kisteleki Hanna, Poszkoli Rita, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Valkay Ágnes
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik