Minimális hátrányt szedett csak össze a Honvéd Oroszországban

Vágólapra másolva!
2009.02.03. 17:29
Egygólos vereséget szenvedett a Domino-Honvéd a Szintez Kazany otthonában a férfi vízilabda LEN-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A magyar csapat 9–8-ra kapott ki, azaz minden esélye megvan arra, hogy a visszavágón kiharcolja a továbbjutást.
Szivós ezúttal csapata góljainak több mint a felét szerezte
Fotó: Mirkó István (archív)
Szivós ezúttal csapata góljainak több mint a felét szerezte
Szivós ezúttal csapata góljainak több mint a felét szerezte
Fotó: Mirkó István (archív)
Szivós ezúttal csapata góljainak több mint a felét szerezte

Végre sikerült lejátszani a Szintez Kazany–Domino-Honvéd férfi vízilabda LEN-kupa-negyeddöntő első felvonását. A magyar együttes kétszer próbált meg eddig elutazni Oroszországba, de január közepi próbálkozásai a zord időjárási körülmények miatt meghiúsultak.

Kazanyban ezúttal is rendkívül hideg időjárás fogadta a budapesti csapatot, no meg egy igen elszánt orosz ellenfél, amely végül egygólos, azaz egyáltalán nem ledolgozhatatlan előnyt szerzett az itthoni visszavágóra.

Az oroszok végül 9–8-ra nyerték meg a negyeddöntő első mérkőzését.

A Honvéd és az egész mezőny legjobbja a találkozón öt gólig jutó Szivós Márton volt, aki szinte egymaga tartotta a lépést a hazai gárdával.

A mérkőzés elején mindkét fél sikeresen bénította le riválisa támadójátékát. Az első félidőben mindössze három-három gólt termeltek a csapatok, a nagyszünet után aztán megléptek az oroszok.

Már 9–6-ra is vezetett a Kazany, és félő volt, hogy tetemes hátrányt szed össze az első meccsen a Honvéd.

A Domino azonban megállt a lejtőn, és két gólt szerezve – természetesen mindkettőt Szivós vállalta – teljesen nyílttá tette a továbbjutás kérdését.

LEN-KUPA

NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
SZINTEZ KAZANY (orosz)–DOMINO-HONVÉD 9–8 (2–1, 1–2, 3–2, 3–3)
Kazany 600 néző. V: Sztavropulosz (görög), Brguljan (montenegrói)
KAZANY: Dudkin – Baszik, Katkov 1, Evdokimov, Szavics 2, Belofasztov, Fatakhutdinov, Dokucsajev 1, Akszenov 3, Zakirov, Elizarov 2, Schertwitis. Edző: Vlagyimir Zakarov
HONVÉD: Gergely I. – Vári, Székely, Iosep, Molnár, Bátori 1, Szivós 5. Cs: Paján 1, Gergely M., Vindisch 1, Matajsz, Jansik. Edző: Vad Lajos
Gól – emberelőnyből: 10/5, ill. 5/3
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Iosep (25. p.)

MESTERMÉRLEG
Vad Lajos: – Nagyon jó csapat a Kazany, erősek és okosan játsszanak. Az eredményt nézve kedvező helyzetben vagyunk. A mérkőzés végén is tudtunk még két gólt lőni, ennek érdekében hihetetlen energiákat mozgósított a csapat. Több ilyen hőfokú meccset kellene játszanunk. Nem lehetek elégedetlen.


A NEGYEDDÖNTŐ ELSŐ MÉRKŐZÉSEINEK EREDMÉNYEI

Szintez Kazany (orosz)–Domino-Honvéd (magyar) 9–8
Posillipo Napoli (olasz)–Panioniosz (görög) 10–9
Dinamo Moszkva (orosz)–Barcelona (spanyol) 7–11
Vojvodina (szerb)–Szeged (magyar) 10–10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik