Danilo Ikodinovicsot továbbra is mesterséges kómában tartják

Vágólapra másolva!
2008.07.02. 18:19
Javult Danilo Ikodinovics állapota, de az orvosok továbbra sem tartják időszerűnek kimondani, hogy túljutott az életveszélyen. Közben a szerb vízilabda-válogatott elutazott Malagába, az Eb színhelyére, és a társak hangsúlyozzák: minden erejükkel az elmúlt pénteken motorbalesetet szenvedő játékosért küzdenek a kontinenstornán.
Ikodinovics (jobbra) nem adja fel a harcot
Fotó: Action Images (archív)
Ikodinovics (jobbra) nem adja fel a harcot
Ikodinovics (jobbra) nem adja fel a harcot
Fotó: Action Images (archív)
Ikodinovics (jobbra) nem adja fel a harcot

Az újvidéki klinikai centrum vezetője, Zoran Dermanov jó hírekről is beszámolt. Mint elmondta, az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Danilo Ikodinovics állapota némileg javult.

Amikor a mesterséges kómából rövid időre felébred (hogy aztán újra megkapja az altatódózist), kinyitja a szemét, tudja mozgatni ép bal kezét és a lábait. Az elmúlt napokban több beavatkozást is elvégeztek a pólóson, egy ilyen operáció után rövid ideig önállóan lélegzett Ikodinovics.

Ez nagyon jó jel, és akár le is vehetnék a lélegeztetőgépről, ám az orvoscsoport kitart amellett, hogy bizonytalanul hosszú ideig mesterséges kómában tartsa a szerb világklasszist. Dermanov hangsúlyozta, hogy bármikor komplikáció léphet fel a súlyosan roncsolódott jobb kéz miatt, és csak akkor lehet biztosan kijelenteni, hogy megsérültek-e az idegpályák, illetve ha megsérültek, milyen mértékben, ha fel tudják ébreszteni a játékost, és neurológiai vizsgálaton esik át. Ami biztos, nagyon hosszú lesz a gyógyulási folyamat.

A szerbek kulcsjátékosát felesége is meglátogathatta rövid időre – Natasa még mindig sokk közeli állapotban van, végigsírja a férje mellett töltött időt. Bántja, hogy mindenfélét összeírnak az újságok, vele „készített” álinterjúkat jelentetnek meg. Éppen ezért kerüli a nyilvánosságot, és nem ad információt.

Dejan Udovicsics legénysége szerdán utazott el a pénteken rajtoló Európa-bajnokság színhelyére, Málagába, ahol a B-csoportban szerepel az alapszakaszban, Románia, Olaszország, Oroszország, Németország és Macedónia társaságában.

A TÁRSAK IKODINOVICS-PÓLÓBAN

A szerb válogatott kedden még edzett Belgrádban, a Banjica uszodában, a játékosok Ikodinovics portréját ábrázoló pólókban jelentek meg a gyakorláson, rajtuk a felirat: „Győzz, Dacsa! Mindnyájan melletted vagyunk!”
Alekszandar Sapics, az ügyeletes gólfelelős ekképpen nyilatkozott: „Alig tudtunk a pólóra gondolni mostanában, semmi más nem jár a fejünkben, csak ő. Málagába is azért megyünk, hogy mindent kiadjunk magunkból, hogy érte játsszunk. Ez az egyetlen módja, hogy kimutassuk érzelmeinket iránta.”
Vanja Udovicsics is ennek szellemében szólt, ígérte, nem spórolnak az erejükkel. Kialakítják – ők így nevezik – a győztes légkört, és az aranyért hajtanak, hiszen Dacsának is ez lett volna a célja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik