Elsüllyedt a görög uszály: utolsó meccsén is győzött a Kemény-csapat

Vágólapra másolva!
2008.06.29. 14:31
Magyarország az ING-kupa utolsó mérkőzésén 12–11-re legyőzte Görögországot Szombathelyen. Kemény Dénes együttese már a meccs előtt megnyerte a tornát, ám a nyögvenyelős játékot a harmadik találkozóján is megismételte. A válogatott rosszul kezdett, azonban a meccs közepétől átvette az irányítást, és okkal nyerte meg az összecsapást.
Kemény Dénes 4–5-nél időt kért, és ez meghozta a fordulatot
Fotó: MTI/Czika László
Kemény Dénes 4–5-nél időt kért, és ez meghozta a fordulatot
Kemény Dénes 4–5-nél időt kért, és ez meghozta a fordulatot
Fotó: MTI/Czika László
Kemény Dénes 4–5-nél időt kért, és ez meghozta a fordulatot

Egy lefordulás végén Gór-Nagy Miklós találatával szerzett vezetést a magyar válogatott, majd a center nem akárhogy „egyenlített”: egy kivágódó lövés a fejéről pattant a hálóba.

A görögök előnyből átvették a vezetést is: Mazisz „kacsáztatva” vette be a kaput. Varga Dénes óriási, bal felső sarkos góllal egalizált, ám a görögök újra visszaszerezték a vezetést Tomakosz révén.

Kemény Dénes nyilatkozata

"Olyan helyzetben, amikor már megnyertünk egy tornát, nem szoktunk jól játszani. Most is így volt. Döcögő helyzetkihasználás, sok bizonytalanság jellemezte a mérkőzést. A stabil játékosok közül néhányan ismételten gyengébb produkciót nyújtottak. Nincsenek még meg az utazó emberek, pontosan a mai meccs miatt. A keddi edzés után hirdetek keretet" – mondta a Sport1 TV-nek Kemény Dénes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.


Sőt Mazisz büntetőből kettőre növelte az előnyt (2–4). Hat perc után ismét centerposzton vesztett labdát a magyar válogatott, a játékvezetők azonban sem ezt, sem a korábbi eseteket nem büntették. Ez már a szombathelyi közönségnek is sok volt, és harsány füttyszóval fogadta a 0–5-ös (!) kiállítási arányt.

Bianisz második negyed elején elért találata után már mínusz háromra állt Magyarország. Támadásban a legnagyobb helyzeteket is kihagyták a Kemény-legények, Szécsi azonban tartotta a frontot hátul, és labdát fogott emberhátrányban is.

A pontatlanságot Kiss Gergely 12 méterről eleresztett kapufás bombája törte meg. Szivós Máton megirigyelhette a nagy gólt: távolról lőtt, pontosan – ezzel 4–5-re feljött a magyar együttes a második játékrész végére.

Már a harmadik negyedben Kemény Dénes időt kért, majd emberelőnyből, Hosnyánszky Norbert góljával egyenlített is csapata. A túloldalon azonban Tomakosz jelezte, hogy a görögök még vízben vannak: újra ott volt az előny (5–6).

Biros Péter kétszer is célba vette a jobb alsó sarkot, másodszorra be is talált, ezzel újra egyenlő volt az állás. Úgy tűnt, a házigazda válogatott túl van a holtponton, a görögök viszont egyre többet hibáztak. Benedek büntetőből fordított (7–6), míg a védelem Szécsi bravúrjaival tartotta az állást a negyed végéig.

Később Molnár Tamás volt erőszakos, majd Madaras Norbert gyorsan ismerte fel a lehetőséget – mindkettő gólt ért, utóbbit Varga Dániel szerezte (9–6). Hosszú idő után a vendégek is eredményesek voltak, ám a magyar csapat egy torpedó gyorsaságával semmisítette meg a görög uszályt – Varga Dénes ejtésből elért gólja már-már megalázó volt.

Ekkor már mindkét csapat felszabadultabban játszhatott, így egyre több szép megoldás akadt. Molnár, Vlontakisz, majd Milonakisz talált be, a görögök feljöttek mínusz egyre (11–10), ám Hosnyánszky – a tornán nem először – fontos gólt lőtt, és ezzel eldöntötte a mérkőzést.

Magyarország így végül 12–11-re győzte le a görögöket (Milonakisz szépített még a legvégén), és százszázalékos teljesítményt nyújtott a tornán, amelynek legjobb játékosa Madaras Norbert lett.

ING-KUPA

HARMADIK NAP
Magyarország–Görögország 12–11 (2–4, 1–1, 4–1, 5–5)
Montenegró–Németország 9–7 (2–2, 3–2, 2–2, 2–1)

A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. MAGYARORSZÁG 6, 2. Montenegró 4, 3. Németország 2, 4. Görögország 0.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik