Domino és Eger: egy cél, de csak egy győztes a Magyar Kupában

Vágólapra másolva!
2007.12.20. 18:17
A Domino-Honvéd férfi vízilabdacsapata az előző idény sikere után szeretné 2007-ben is megnyerni a férfi Magyar Kupát. A legjobb négy közé került másik nagycsapat, az Eger szintén győzelemmel zárná a sorozatot. Ez derült ki az érintett klubok és a Magyar Vízilabda-szövetség közös sajtótájékoztatóján.
Biros Péter sokat tehet az Eger kupagyőzelméért
NS-archív
Biros Péter sokat tehet az Eger kupagyőzelméért
Biros Péter sokat tehet az Eger kupagyőzelméért
NS-archív
Biros Péter sokat tehet az Eger kupagyőzelméért

Az előzetes várakozások alapján december 30-án 15 óra 30 perckor Domino-Eger meccset láthatnak a Szőnyi úti uszodába kilátogató nézők. A derbi a 2007-es Vodafone Magyar Kupa fináléja lesz. Hacsak az Újpest vagy a Ferencváros nem köp bele a levesbe.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy mindkét élcsapatunk meg szeretné nyerni a rangos sorozatot. Kovács István, a Honvéd vezetőedzője azonban elmondta, most elsősorban az Euroligára összpontosít játékosaival. A Honvéd az előző kiírás ezüstérmesét, a Jug Dubrinikot fogadja a Kőér utcában, esetleges sikerével pedig nagyon közel kerülne a hőn állított továbbjutáshoz. Szivós Mártonék a Jug elleni csata után azonban mindenképp a honi kupa megnyerésére hajtanak majd.

Így tesz majd az Eger is. Halmos R. Péter, a hevesi klub első embere elmondta, a bajnokság és a LEN-kupa mellett a Magyar Kupában is az első hely a cél. Gerendás György együttesének esélyeit jelentős mértékben csökkenti, hogy Kiss Csaba nem lehet ott az év végi négyesdöntőben. A válogatott kiválóság a negyeddöntő második mérkőzésén - valószínűleg Varga Dénessel való ütközése alkalmával - kezét törte.

Az Újpest mestere, Petrovics Mátyás kiemelte, játékosai igencsak megdolgoztak a (rész)sikerért. A lila-fehér együttes, ha már eddig eljutott, szeretné megnehezíteni elődöntős ellenfele, a Domino dolgát.

A negyedik klub, a Ferencváros részéről senki sem jelent meg a csütörtöki sajtótájékoztatón, mivel a zöld-fehérek évzáró ebédjüket tartották.

MENETREND ÉS ELŐZMÉNYEK

VODAFONE FÉRFI MAGYAR KUPA:
(Helyszín: Szőnyi út, BVSC-uszoda, bronzmeccs a férfiaknál és a nőknél sincs.)


ELŐDÖNTŐK (DEC. 29.):
UNIQA-UTE Domino-Honvéd 16:00
Brendon-UPC-ZF-Eger FTC-Aprilia 17:30

DÖNTŐ (DEC. 30.):
az elődöntő egyik győztese az elődöntő másik győztese 15:30

NEGYEDDÖNTŐ:
Szeged Beton VE Domino Honvéd 7-12 6-12 13-24
TEVA-VasasPlaket Brendon-UPC-ZF-Eger 9-6 7-11 - ötméteresekkel 16-17
PVSK-Füszért FTC-Aprilia 9-7 9-12 18-19
UNIQA-UTE BVSC 16-12-ötméteresekkel 9-3 25-15




FLORIOL NŐI MAGYAR KUPA:


ELŐDÖNTŐK (DEC. 29.):
Dunaújvárosi Főiskola-ELCO OSC-Cemelog 13:00
Hungerit-MetalCom-Szentes Domino-Honvéd-Polo SC 14:30

DÖNTŐ (DEC. 30.):
az elődöntő egyik győztese az elődöntő másik győztese 14:30





Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik