Benedek Tibor lett a vízilabda-válogatott régi-új csapatkapitánya

Vágólapra másolva!
2007.03.09. 09:43
Újra Benedek Tibor lett a magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya. Kásás Tamás csütörtökön kereste meg azzal Kemény Dénes szövetségi kapitányt, hogy nem érzi jól magát abban a helyzetben, hogy a nála idősebb Benedeknek csapatkapitánya legyen.
Benedek Tibor visszatért a szellemi vezér szerepébe
Meggyesi Bálint
Benedek Tibor visszatért a szellemi vezér szerepébe
Benedek Tibor visszatért a szellemi vezér szerepébe
Meggyesi Bálint
Benedek Tibor visszatért a szellemi vezér szerepébe

A férfi vízilabda-válogatottunk a melbourne-i világbajnokságra készül. A csapatkapitányi poszton azonban még a torna előtt váltásra került sor: Kásás Tamás helyett Benedek Tibor kapta a tisztséget.

Kásás egyébként saját maga kereste meg Kemény Dénes szövetségi kapitányt azzal, hogy nem érzi jól magát a jelenlegi helyzetben, miszerint hogy ő a nála négy évvel idősebb, több válogatott mérkőzésen játszó Benedek csapatkapitánya.

Kásás lemondása után Kemény Dénes leült Benedek Tiborral, és megkérte, hogy vállalja el újra a csapatkapitányi tisztet. Benedek vállalta.

„Úgy érzem, hogy ebben a csapatban ez Tibinek illő feladat. Amikor az OB-1-be kerültem, ő már befutott játékos volt. Normálisnak éreztem, hogy átadom a tisztséget, s ez nekem is könnyebbséget okozott. Úgy is fogalmazhatok, hogy „helyreállt a rend”, én pedig a jövőben még komolyabban tudok a játékra koncentrálni. Tibi a csapatkapitányi szerepben egyszer már „bevált”, ezért ezt a megoldást tartottam optimálisnak. Az én számomra ez abszolút nem jelent presztízsveszteséget, nem lettem kevésbé fontos tagja a csapatnak, egyszerűen csak most ez a poszt visszakerült a helyére, oda, ahol két éve volt.” – nyilatkozta Kásás Tamás a vízilabda-válogatott hivatalos honlapjának.

„Örülök, hogy én lehetek ismét a csapatkapitány, ez nagyon nagy megtiszteltetés. Az örömöm attól teljes, hogy ez a váltás Kásának nem jelent semmiféle problémát. Nagyon szerettem ezt a feladatot, úgy érzem, alkalmas is vagyok rá és valószínűleg Kása is alkalmasnak tartott, ezért adta át.” – mondta Benedek Tibor.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik