Steinmetz Ádám sem utazik a melbourne-i világbajnokságra

Vágólapra másolva!
2007.03.07. 13:05
Kemény Dénes, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette tizenhárom fős utazó keretét, amely a március 20-án kezdődő melbourne-i világbajnokságon méreti meg magát.
Steinmetz Ádám a bő keret egyetlen olimpiai bajnok kimaradója
Szabó Miklós
Steinmetz Ádám a bő keret egyetlen olimpiai bajnok kimaradója
Steinmetz Ádám a bő keret egyetlen olimpiai bajnok kimaradója
Szabó Miklós
Steinmetz Ádám a bő keret egyetlen olimpiai bajnok kimaradója

Szavazás

Hányadik helyen végez a magyar férfi vízilabda-válogatott a 2007-es vb-n?

Írja be az itt látható számot!
A szakembernek tizenkilenc főből hatot kellett kiszűkítenie keretéből, amelyet hivatalosan a szerda délelőtti edzést követően tett meg.

Kemény Dénesnek a játékosok formáját a saját taktikai elképzeléseivel is összhangba kellett hoznia. Ennek szellemében viszont nagy meglepetés az utazók névsorát látva nem történt.

Az egyetlen olimpiai bajnoki kimaradó a center Steinmetz Ádám, aki az athéni aranyérem megszerzésében legalább olyan tevékeny részt vállalt, mint az ugyanazon a poszton, csak a kezdőben számításba vett Molnár Tamás.

A világbajnokságnak változatlanul az egyik legfajsúlyosabb kerettel vág neki a magyar együttes, amelyben hét olyan játékos kap szerepet, aki már a sydneyi sikernek is részese lehetett.

Madaras Norbert az egyetlen kakukktojás: Olaszországban légióskodó balkezesünk viszont Athénban már az alapemberek közé tartozott.

Klasszikus védőjátékos változatlanul nincs a csapatban, a Steinmetz-fivéreket, pedig felváltotta a Varga testvérpár, Dániel és Dénes.

A kapitány elmondása szerint személyesen beszélgetett el minden egyes kimaradottal, akiknek felhívta a figyelmét hiányosságaikra. Mi az a terület meglátása szerint, amelyben előre kellene lépniük ahhoz, hogy bekerüljenek a keretbe, illetve a nyári Világliga-sorozatban nemzeti csapatunknak még nagyobb segítségére váljanak.

Ismét nagy világversenyen lesz a magyar válogatott tagja Benedek Tibor, aki a 2004-s olimpiai győzelem után nagy tornán egészségügyi okokból már nem állt a kapitány rendelkezésére.

A balkezes bombázó hosszas egyeztetés után a vb-felkészülésre végül mégiscsak visszatért. Nemcsak góljaira van, lesz szüksége válogatottunknak, hanem személyében egy igazi egyéniséggel is gazdagabbak leszünk. Benedek azon kevés játékosok egyike, aki sorsdöntő pillanatokban, éles mérkőzésen, éles szituációkban is képes irányítani a medencében lévőket és eredményesen befejezni az akciót.

Benedek nélkül a Kemény-csapat a legutóbbi négy világversenyen - 2005: világbajnokság, Világliga, 2006: Világkupa, Európa-bajnokság - kivétel nélkül a nagy rivális szerbek mögött végezve ezüstérmet szerzett. Hogy a különbséget a két együttes között mérhetjük-e akár egy „benedektiborban” is, arra a melbourne-i vb-nek kell választ adnia.

A VB-RE UTAZÓ MAGYAR VÁLOGATOTT NÉVSORA:
Szécsi Zoltán (kapus) Nagy Viktor (kapus)
mezőnyjátékosok: Benedek Tibor
Biros Péter Fodor Rajmund
Kásás Tamás Kis Gábor
Kiss Gergely Madaras Norbert
Molnár Tamás Szívós Márton
Varga Dániel Varga Dénes
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik