Vizes vb: Motivál, ha mások jobban meghalnak, mint én – Olasz Anna

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.06.29. 11:12
Két mosolygós versenyző érkezett az interjúfolyosóra a nyílt vízi úszás női 10 km-es versenye után: a hatodik helyen végzett Olasz Anna és a tizenhetedikként célba érő Balogh Vivien is nagyon örült az eredményének. 

Olasz Anna a táv feléhez közeledve még vezetett, aztán visszaesett a mezőnybe, de kiváló hajrájának köszönhetően a hatodik helyen csapott a célba.

„Legalább annyira meg vagyok lepve ettől az eredménytől, mint az első vb-men, amikor ötödik lettem. Kicsit aggódtam, hogy fog ez a tíz kilométer sikerülni, de a váltóval nyert érem nagyon megnyugtatott, amiért jöttünk, megvan, és onnantól próbáltam nem nyomást helyezni magamra. Izgultam a verseny előtt, ám közben meg már teljesen nyugodt voltam: higgadt döntéseket hoztam, úgy csináltam a dolgokat, ahogy az adott helyzet megkívánta. A végén azért megijedtem, amikor a sokadik helyen fordultam, viszont nagyon meghaltak mellettem az emberek, s engem mindig motivál, ha mások jobban meghalnak, mint én. Kiadtam magamból a maximumot a végén, és ez a hatodik helyre volt elég” – foglalta össze Olasz Anna a versenyzését.

Olasz Annának ezúttal is nagyon szurkolt a kabalanyuszija (Fotó: Dömötör Csaba)
Olasz Annának ezúttal is nagyon szurkolt a kabalanyuszija (Fotó: Dömötör Csaba)

Balogh Vivien nem különben volt elégedett, azt tűzte ki célként, hogy benne legyen a legjobb húszban. Hatalmas lelki fröccsöt jelent neki, hogy ezt sikerült elérnie a tizenhetedik hellyel.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS(Lupa-tó)
NŐI 10 KILOMÉTER
1. Sharon van Rouwendaal (holland) 2:02.29.2 óra
2. Leonie Beck (német) +0.5 másodperc hátrány
3. Ana Marcela Cunha (brazil) +0.5 mp h.
...6. Olasz Anna +9.9 mp h.

...17. Balogh Vivien +38.6 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik