Vizes vb: a 19. helyen zárt a mieink szinkronúszó kettőse

MTI/R. P., CS. M.MTI/R. P., CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.06.17. 18:17
null
A 19. helyen végzett a magyar kettős (Fotó: Dömötör Csaba)
A Farkas Dóra Linda, Gács Boglárka kettős „fél távnál” a nyolcadik helyen állt a szinkronúszó párosok technikai versenyében, a magyarországi vizes világbajnokság pénteki nyitó napján, aztán a 19. helyen végzett. 

 

A 2003-as születésű kettős – akik a hazai rendezésű világesemény első magyar versenyzői voltak – 75.4002 pontot kapott programjára, amelyet a Rózsaszín párduc zenéjére mutatott be a Margitszigeten.

„A közepén egy kicsit fáradtak voltunk, de utána összeszedtük magunkat és azt gondolom, összességében jól teljesítettünk. Az edzőink is elégedettek voltak, nagy segítség volt a hazai környezet, és hogy a családunk is a helyszínen szurkolt” – értékelt az M4 Sportnak Farkas Dóra Linda.

A döntőbe 12 duó jutott be, így féltávnál még volt esély a továbbjutásra, de a 32 fős mezőny második feléből (amely 16 órától mutatta be gyakorlatát) 11-en megelőzték őket, így a 19. helyen zártak.

A páros technikai programban a versenyzőknek saját zenéjükre ugyanazokat a megadott elemeket kellett azonos sorrendben bemutatniuk. A bírák a végrehajtás – erő, dinamika, magasság –, az összbenyomás – zene, ruha, mozdulatok, arckifejezés –, illetve az elemek alapján pontoznak.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik