B. D. K. 2022.07.03 10:37 Frissítve: 2022.07.03 12:43

FINA: először lett magyar elnöke a vízilabda technikai bizottságának és edzőbizottságának

Először lett magyar elnöke a FINA-ban a vízilabda technikai bizottságnak és az edzőbizottságnak. Előbbi tisztséget Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónk, utóbbit Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitányunk tölti be – jelentette be Facebook-oldalán Fürjes Balázs államtitkár, nemzetközi sporteseményekért felelős kormánybiztos, a FINA Büro tagja.

 
FINA: Molnár Tamás elárulta, milyen feladatai lesznek a vízilabda technikai bizottság élén

„Ma utolsó ülését is megtartotta a FINA, a vizes sportok világszövetségének elnöksége Budapesten a vizes vb alkalmából – írta Fürjes Balázs.Egy éve dolgozunk azért, hogy a bíráskodás és szabályalkotás, -alkalmazás szempontjából roppant kritikus vízilabda sportág élére a nemzetközi szövetségben számunkra kedvező személy, lehetőleg magyar szakember kerüljön. Aki aztán profin, tisztességgel és elfogulatlanul végzi a munkáját! Ez két tisztséget jelent: a vízilabdában mindenért felelős technikai bizottság elnöki tisztjét és az edzőbizottság vezetését.”

A FINA (Nemzetközi Úszószövetség) ma döntött:

„Molnár Tamás lett a FINA technikai bizottságának elnöke, Kemény Dénes pedig a vízilabda edzőbizottságának elnöke! Legendákról van szó, megtiszteltetés nekem, hogy együtt dolgozhatunk! Fiúk, a döntés néhány perce született a FINA elnökségi ülésen, szívből gratulálok Nektek elsőként!” – olvasható Fürjes Balázs posztjában.

Hangsúlyozta, hogy tovább dolgoznak azért, hogy a vízilabda még pörgősebb, látványosabb és követhetőbb legyen, hogy jól képviseljék a magyar érdekeket külföldön is, hogy a sportág fejlődjön a világ minél több országában és kontinensen, és a mezőny erősebb és kiegyenlítettebb legyen.

Kiemelte, hogy még sohasem vezette magyar sportszakember a nemzetközi szövetség vízilabda technikai bizottságát és edzőbizottságát.

„A FINA összes szakágának technikai bizottságába beválasztottak egy magyar szakembert, így természetesen minden szakág vezetésében biztosított a magyar jelenlét, a high diving kivételével. Szívből gratulálok Kelemen Ildikónak, Szájer Péternek és Fodor Szabolcsnak is, sok sikert munkájukhoz!”

2022.07.03 22:55:11

Vizes vb 2022 BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A gyengébb nem egyre erősödött. Már nem csak lányos apukák tűntek fel a kispadokon, nem kizárólag tehetségtelen úszók váltottak pótcselekvésként a pólóra, a tribün »háztáji« jellege is megszűnt. Olyannyira, hogy a szombati döntőben – de már kedden, az ausztrálok ellen, a négy közé jutásért – is telt ház, hatezer néző, sőt szurkoló biztatta a csapatot, és senkit nem láttam perecért rohangálni.

2022.07.03 22:15:55

Vizes vb 2022 CSURKA GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Nem feltétlenül ezen múlt, a címvédők jobbak voltak. Csak ha már ilyen közel jártunk, akkor... Azért így is happy end a vége, avagy alighanem az utóbbi évek legboldogabb pólós ezüstérmesei léptek dobogóra.

2022.07.03 19:36:53

Vizes vb 2022 PATAI GERGELY (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Trónfosztás a férfiaknál, a spanyol vízilabdacsapat szétlövés után megverte az olasz válogatottat.

2022.07.03 12:26:57

Vizes vb 2022 LAKNER GÁBOR, PATAI GERGELY (összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

Férfi vízilabdázóink magabiztos sikerrel zárták a hazai világbajnokságot.