Vizes vb: Csurka Gergelyt is díjazta az AIPS

Vágólapra másolva!
2022.06.24. 18:25
null
Gianni Merlo, Csurka Gergely és Husszein el-Musszalam (Fotó: Árvai Károly)
A vízes világbajnokság pénteki úszóprogramjának délelőtti és délutáni egysége között a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS), a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ), valamint a 19. FINA-világbajnokság szervezőbizottsága díjakat adott át az Újságírók a dobogón című rendezvény keretében a margitszigeti Holdudvarban.

Az elismertek azok a tapasztalt, veterán sportújságírók voltak, akik pályafutásuk során tíz, vagy akár több világbajnokságról tudósítottak, tanújelét adva az adott sportág iránti szakmai elkötelezettségüknek, kitartásuknak.

A főasztalnál hatan – Gianni Merlo, az AIPS elnöke, Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke, Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke és lapunk főszerkesztője, Husszein el-Musszalam, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke, Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, valamint a díjátadót moderáló Csisztu Zsuzsa, a vb szervezőbizottságának tagja, az AIPS vezetőségi tagja – foglaltak helyet.

A díjátadó főasztala (Fotó: Árvai Károly)
A díjátadó főasztala (Fotó: Árvai Károly)

Beszédében minden résztvevő kiemelte az idei budapesti vizes világbajnokság professzionális körülményeit, illetve a rendezés gyorsaságát, emellett többen is szót ejtettek az újságírók és más médiadolgozók elévülhetetlen érdemeiről és jelentős szerepéről a világ sporteseményein. A több mint egy tucat elismerésben részesülő a díjakat Merlótól és el-Musszalamtól vehették át, majd emlékplakettjeik birtokában egy állófogadás keretében folytatódtak a beszélgetések és a közös fényképek készítése.

Hazai részről hárman – lapunk munkatársa, Csurka Gergely, aki az 1994-es római világbajnokság óta kivétel nélkül tudósított a vizes vb-k eseményeiről, most pedig a vb médiaigazgatójaként dolgozik; Szántó Dávid, az idei világbajnokság szervezőbizottságának operatív vezetője (televíziós kommentátorként és sajtós munkatársként is több FINA-vb-n vett részt); Kisbenedek Attila, az AFP hírügynökség fotóriportere – részesültek az elismerésben.

Az AIPS díjazottjainak listája a szervezet honlapja alapján: Csurka Gergely (Magyarország), Kisbenedek Attila (Magyarország), Szántó Dávid (Magyarország), Russell McKinnon (Ausztrália), Josef Metzger (Ausztria), Francois Marit (Franciaország), Stefano Arcobelli (Olaszország), Elisabetta Caporale (Olaszország), Gian Mattia D'Alberto (Olaszország), Francesco Passariello (Olaszország), Giorgio Scala (Olaszország), Fidel Rios (Peru), Patrick B. Kraemer (Svájc), Nick Hope (Nagy-Britannia)

A díjazottak (Fotó: Árvai Károly)
A díjazottak (Fotó: Árvai Károly)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik