Vizes vb: zúgó tapsvihar, a 16. helyen zárt a műúszó-válogatott

Vágólapra másolva!
2017.07.19. 22:46
A 16. helyen zárt a magyar műúszó csapat a szabadgyakorlat selejtezőjében, így nem jutott döntőbe a vizes világbajnokság szerdai napján a Városligetben.

Előzetesen számítani lehetett arra, hogy utoljára szurkolhat a városligeti lelátó telt házas közönsége a hazai kedvenceknek, mivel ebben a számban is óriási bravúr lett volna bejutni a fináléba. A világbajnokság hátralévő küzdelmeiben így már nem lesznek érdekeltek a magyarok.

Éppen ezért hangorkán fogadta a Dávid Janka, Kertai Lili, Kézdi Fanni, Kiss Szofi, Rényi Luca, Riemer Alexandra, Schwarcz Anett, Thuróczy Karolina Mylan összeállítású magyar csapatot, amikor a 25 nevező közül huszadikként szólították az emelvényre.

A tengerkék csillogó ruhát viselő magyar lányok ezúttal filmzenék válogatására mutatták be kűrjüket. A legnagyobb tapsot természetesen a dobásokra és emelésekre kapták a hangosan sikoltozó rajongóktól. Nem volt hibátlan a 4:04.9 perces előadás, a bírák 78.3333 ponttal jutalmazták a produkciót, ami a 16. helyhez volt elég.

„Ebbe a kűrbe mindent beleraktunk, ami még bennünk maradt. Csodálatos volt a világbajnokság, a környezet, a közönség, a rendezés, minden tökéletes volt” – mondták a lányok.

A selejtezőben – ahonnan a legjobb 12 jutott a fináléba – az orosz csapat kapta a legmagasabb pontszámot (96.8000).

A csapat szabadprogram selejtezőjében a nyolc főből álló együtteseknek négy percük (plusz/mínusz 15 másodperc a zene függvényében) volt arra, hogy a legkreatívabb gyakorlatot mutassák be, a lehető legtöbb elemmel. A csapat tagjainak minél inkább szinkronban kell lenniük egymással, de lehetőségük van különböző emelésekre, dobásokra is.

A bírák ezután a művészi benyomás, a végrehajtás, illetve a nehézség alapján pontozzák a kűrt. Más „rokonsportágakkal” ellentétben itt nem egy előre meghatározott nehézségi szintű gyakorlatot mutatnak be a versenyzők, hanem a „menet közben” bemutatott elemek, illetve azok kivitelezése határozzák meg.

VIZES VB
MŰÚSZÁS, CSAPAT SZABADPROGRAM, SELEJTEZŐ
1. Oroszország 96.8000 pont
2. Kína 94.3667
3. Ukrajna 92.9000

16. MAGYARORSZÁG (Dávid Janka, Kertai Lili, Kézdi Fanni, Kiss Szofi, Rényi Luca, Riemer Alexandra, Schwarcz Anett, Thuróczy Karolina Mylan) 78.3333

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik