Vizes vb: Kormos Villő nem jutott be a torony középdöntőjébe

Vágólapra másolva!
2017.07.18. 12:48
Kormos Villő a 28. helyen végzett a 10 méteres toronyugrás selejtezőjében a budapesti vizes világbajnokságon, így nem jutott be az elődöntőbe.

A 28 esztendős magyar versenyző az első ugrására 61.6 pontot kapott, ezzel az első sorozat után a 19. helyen állt. A második kísérlete hasonlóan jól sikerült Kormosnak, maradt a 19., ám a harmadik ugrását sajnos csúnyán elrontotta. A kézenállásból indított ugrás eleje és vége sem nézett ki jól, erre a próbálkozására csak 29.4 pontot kapott, és visszacsúszott a 32. helyre. A teljes selejtezőt tekintve ennél gyengébb értékelést senki sem kapott.

A kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes Kormos a negyedik ugrásával javított, de a továbbjutásra ekkor már nem volt reális esélye. Az ötödik kísérlet átlagosra sikerült, így Kormos Villő a 28. helyen zárt. A magyar hölgy 265.15 ponttal fejezte be a selejtezőt, az egyéni legjobbja 298 pont – ennyi kellett volna az elődöntőhöz.

„Szerettem volna a 300-as ponthatárt elérni, és az elég is lett volna a továbbjutáshoz, de sajnos a kézenállásból induló harmadik ugrást elrontottam, mert talán egy kicsit túlizgultam. Bosszant, hogy a szinkronban és ebben a számban is rontottam egyet, így maradt bennem hiányérzet. A verseny után fel is mentem a toronyba még egy kézállásost ugrani, hogy megmutassam, megy ez nekem! És olyan jól sikerült, hogy talán középdöntőt ért volna…” – mondta Kormos Villő a világbajnokság hivatalos honlapjának.

„A programom anyagerőssége egyébként gyengébb, mint a versenyzők többségének, ami abból adódik, hogy hozzájuk képest toronyból a korábbi években kevesebbet tudtunk gyakorolni. Ideális esetben egy erősebb ugrássorhoz öt évre lett volna szükség, én nagyjából két évet tudtam készülni erre a versenyszámra. Szóval a tokiói olimpiára talán beérnék, de egyelőre magam sem tudom, hogy folytatom-e, néhány hónapra szükség lesz, hogy átgondoljam. A vállamtól is függ, mert az utóbbi időben sokat fájt, folyamatosan injekciózni kellett, lehet, hogy komolyabb beavatkozásra is szükség lesz. Mindenesetre most nem ezért hibáztam. Az adrenalin amúgy is jó érzéstelenítő, és persze a közönség, amelynek nem győzök elég hálás lenni, az elrontott ugrásom után rengeteg erőt adtak, ahogy felhördültek, sokat segítettek abban, hogy ne úgy menjek fel, hogy már tök mindegy, mi lesz a vége” – tette hozzá.

VIZES VB
NŐI 10 MÉTERES TORONYUGRÁS, SELEJTEZŐ
1. Zsen Csian (Kína) 376.65 pont
2. Melissa Wu (Ausztrália) 360.30
3. Sze Ja-csie (Kína) 359.25

28. Kormos Villő (Magyarország) 265.15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik