Vizes vb: bontják az óriástornyot, ekkor áll helyre a közlekedés

Vágólapra másolva!
2017.08.01. 15:42
Véget ért a hazai rendezésű vizes világbajnokság, elkezdődött a Batthyány téren felállított óriás ugrótorony elbontása – tájékoztatott a szervezőbizottság hivatalos közleményben.

A világesemény leglátványosabb versenyhelyszínének köszönhetően Budapest legszebb arcát mutathatta meg a világnak a közvetítéseknek és a csodálatos panorámának köszönhetően. A torony bontásánál elsődleges szempont volt, hogy az építmény a lehető legrövidebb ideig zavarja a fővárosi közlekedést.

A 10 tonnás és 34 méter magas óriástorony bontása ütemterv szerint halad. Augusztus elsején a Bem rakparton található lelátók és konténerek kerülnek eltávolításra, így a villamosközlekedés augusztus hatodikán reggel elindul. A villamosok tehát a masters-világbajnokság alatt már rend szerint közlekednek.

A Bem rakpart nyitása a tervek szerint legkésőbb augusztus 15-én megtörténik. A Budai alsó rakpart nyitása legkésőbb augusztus 3-án várható. Az ugrótorony szerkezete elbontásra kerül, betonalapzata azonban itthon marad, így hasonló versenyek szervezésénél az már biztosítva lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik