UP-info utanpotlassport.hu 2022.10.25 12:19 Frissítve: 2022.10.26 14:57

Labdarúgás: nehéz feladat vár az MTK Budapestre az ifi BL-ben

Az izraeli Ashdod elleni ifi BL-meccs előtt az MTK Budapest U19-es labdarúgócsapatának vezetőedzője, Horváth Dávid nyilatkozott a klub honlapjának.

Az MTK Budapest U19-es csapata magabiztosan vette az ifi BL jelenegi kiírásának első akadályát, 4–0-s összesítéssel jutott tovább a lett Jelgava ellen a bajnoki ágon. A második körben az izraeli Ashdod ellen készülnek a fővárosi fiatalok, akik szerdán idegenben, egy héttel később pedig otthon lépnek pályára.

 

Nehéz feladat vár az MTK-s fiatalokra Forrás: sandorkaroly.hu

Nehéz feladat vár az MTK-s fiatalokra  •  Forrás: sandorkaroly.hu

 

Horváth Dávid vezetőedző a helyszínen tekintette meg az ellenfelük FK Borac Banja Luka elleni visszavágóját, ami után a klubja honlapjának nyilatkozott.

„Az Ashdod ugyanolyan meggyőző eredménnyel jutott ebbe a körbe és egyértelműen megállapítható, hogy nagyobb játékerőt képviselő csapat, mint a Jelgava volt. Egyéni képességekben és csapatszinten is komoly kihívás elé fognak állítani minket. A helyszínről könnyen megállapítható volt, hogy fizikailag is erős, dinamikus játékosok alkotják keretüket, komoly nyomásgyakorlásra képesek labda nélkül, míg labdabirtoklás esetén céljuk, hogy minél gyorsabban az ellenfél védőzónájába érjenek. Érett, modern futballra képesek attól függetlenül, hogy a felnőtt keretükben csak egy U19-es futballista van. Az izraeli felnőtt klubfutballt nem kell senkinek sem bemutatni, az utánpótlásukról pedig elég annyi, hogy U21-ben második helyen zártak a mi selejtezőcsoportunkban, míg U19-ben csak hosszabbításban veszítették el a döntőt Anglia ellen. Az elmúlt időszakban mindig itthon kezdtük a párharcokat, ez most másképp lesz. Ennek megvan a jó és a rossz oldala is, de már idegenben szeretnénk jó eredményt elérni. Hasonló játékkal készülünk mindkét meccsre, ilyen szempontból mindegy, hol rendezik az odavágót.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.