Vizes vb: Kós Hubert óriási egyéni csúccsal elődöntős 100 háton

Vágólapra másolva!
2023.07.24. 04:16
null
Kós Hubert nagyot úszott (Fotó: Getty Images)
Kós Hubert fantasztikus úszással, egyéni csúcsot elérve, a második legjobb idővel bejutott a férfi 100 hát elődöntőjébe a fukuokai vizes világbajnokságon. Kovács Benedek Bendegúz a 21. lett.

 

Kós Hubert megnyerte a hetedik futamot, időeredménye, a 53.12 óriási egyéni csúcs. Korábbi legjobbja 53.83 volt, tehát hét tizeddel döntötte meg eddigi legjobbját.

Kós egyben teljesítette az olimpiai szintidőt is, és megdöntötte Cseh László országos csúcsát (53.40), amit még a londoni olimpián úszott 2012-ben.

Összességében Kós a 2. legjobb idővel jutott az elődöntőbe.

„Nem nagyon hagytam ebben semmit, de azért bízom benne, hogy délután tudok még javítani. Jobb idő is kell majd, ha be akarok kerülni a fináléba. Most egyébként azt éreztem, hogy nagyon lassú vagyok, és fáj ez az egész, ahhoz képest megnyertem a futamot” – mondta az MTI-nek Kós, aki az Egyesült Államokban Bob Bowman, Michael Phelps korábbi edzője irányításával készül, és mint megjegyezte, a tengerentúlon a hátúszásra fókuszálnak.

Kovács Benedek Bendegúz az ötödik futamban úszott a 2-es pályán. Futamában a 7. lett 54.24-es idővel, összességében a 21. helyen fejezte be a szereplést ezen a távon.

A REGGELI ELŐFUTAMOK MAGYAR SZEREPLÉSÉRŐL

Férfi 200 gyors

Németh Nándor a futamában a 9. helyen végzett 1:47.11-gyel, ezzel összesítésben a 23. helyen fejezte be a szereplést ebben a számban.

„Sajnos ezek a reggeli kétszázak nem igazán jönnek nekem össze. Az edzéseken ennél sokkal jobbat tudok, ebben most sajnos maradt, így sikerült, de megyünk előre a százra” – fogalmazott Németh.

Női 100 hát

Molnár Dórának, aki elsősorban a hosszabb távokon eredményesebb, nem volt reális esélye a továbbjutásra. A futamában a 9. lett 1:02.62-es idővel, és összességében a 34. lett a 61 indulót felvonultató mezőnyben.

Molnár dolgát nehezítette, hogy a szélső, 0-s pályán úszott.

„Belülről jobbnak éreztem ezt az úszást, sokkal jobbra számítottam. Persze, már a nevezési időknél látszódott, hogy nagyon erős futamba kerültem, reménykedtem, hogy tudom tartani a lépést többiekkel, de ez most nem sikerült” – nyilatkozta az MTI-nek Molnár.

Női 1500 gyors

A 17 éves Flück Nóra 16:34.63-as idővel a 4. helyen végzett a futamában, összesítésben pedig a 22. pozícióban zárt.

Mihályvári-Farkas Viktória jobban úszott, a 9. lett 16.25.16-tal, de ez sem volt elég a továbbjutáshoz, a 19. helyen fejezte be a szereplést ebben a számban.

„Nehéz kommentálni ezt az úszást, nem ezért jöttem ide – mondta az M4 Sportnak Mihályvári-Farkas. – Nem tudom, mi történt. Nehéz évem volt, az idén érettségiztem, de utána felszabadultan edzettem. Úgy jöttem ide, hogy A-szintet szeretnék úszni, nem értem, mi történt a vízben. Kétszáz méternél már fájt. Remélem, a 400 vegyes jobban sikerül. Nem tudom hova tenni ezt az úszást.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik