ROSKA EMESE BOGLÁRKA (KVANGDZSU) 2019.07.20 10:55 Frissítve: 2019.07.20 11:44

Vizes vb: Életemben először volt meccsem tájfunban – Bíró

A kvangdzsui vizes világbajnokságon a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Bíró Attila a Nemzeti Sportnak adott interjúban értékelte az Új-Zéland elleni, 17–6-ra megnyert, a negyeddöntőbe jutásról döntő mérkőzést és beszélt az olaszok elleni folytatásról is.

Bár a kék sapkában játszó magyar csapat látszólag könnyedén győzött, a vízben időnként nagy csata dúlt (Fotó: Derencsényi István)

 

– Ezúttal kapucniban kellett meccselni...
– Nemhogy világbajnokságon, életemben először volt mérkőzésem tájfunban, de ugyanúgy lehoztuk, ahogyan tájfun nélkül tettük volna, realizáltuk a két csapat közötti különbséget – válaszolta Bíró Attila a Nemzeti Sport felvetésére.

– Az időjárás talán több nehézséget is okozott, mint Új-Zéland?
– Azért nem volt könnyű mérkőzés, mert brusztos, harcos csapat, ráadásul ilyenkor mindig nehezebben ítélnek az erősebb csapat javára. Duplán meg kellett küzdeni az ítéletekért, azonban így lesz az olaszok ellen is.

– Nem nevesítette, de említette, hogy az oroszok ellen négy-öt játékosa teljesítményével is nagyon elégedetlen volt. Hogyan rázta fel őket?
– Nyilván ez belső titok, volt, hogy hangosabban beszéltem velük, ugyanakkor nyilvánvalóan az orosz és új-zélandi csapatot nem lehet összehasonlítani, most könnyebb volt. Az igazi értékmérő hétfőn következik.

– Helyreállította az önbizalmat a mostani siker?
– Eddig sem volt gond vele, az oroszok ellen sem játszottunk rosszul, csak volt egy periódus, az eleje, amely nem sikerült jól, egyébként nem volt baj.

– Azért a mostani sikerrel lendületbe lehetett jönni?
– Mindenképpen, és egyértelműen jobb volt, mintha edzettünk volna két órát, úszunk, lábtempóztunk és gyakorlunk egymás között, szóval hasznos volt.

– Az oroszokhoz képest az olaszok mennyire erősek?
– Mindkettő nagyon erős csapat, az olaszok finálét játszottak a világliga budapesti nyolcas döntőjében, meg is előzték az oroszokat, szóval talán kicsivel még erősebbek is náluk.  

FINA VIZES VB, NŐI VÍZILABDA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT

MAGYARORSZÁG–ÚJ-ZÉLAND 17–6 (4–2, 4–1, 4–1, 5–2)
Kvangdzsu, 600
néző. V: Florestano (brazil), Menéndez Betancourt (kubai)
MAGYARORSZÁG: GANGL – Szilágyi D. 2, KESZTHELYI 4, Illés 1, PARKES 1, Vályi V. 2, LEIMETER 3. Csere: Magyari (kapus), Gyöngyössy, Rybanska 1, Horváth B., Tóth-Csabai 1, Gurisatti 2. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
ÚJ-ZÉLAND: Milicich – Houghton 2, Doyle 1, McDowell 2, NICHOLSON, Lemon, McKenty. Csere: Layburn (kapus), Enoka, Carrington, Tobin, Howarth 1, Alsemgeest. Szövetségi kapitány: Angie Winstanley-Smith
Gól – emberelőnyből: 11/6, ill. 12/2
Gól – kettős emberelőnyből: –, ill. 1/1
Gól – ötméteresből: – ill. 2/1
Kipontozódott: Houghton (23. p.), Rybanska (28. p.), McKenthy (30. p.), Horváth B. (31. p.)
MESTERMÉRLEG
Angie Winstanley-Smith: – Fizikailag nagyon kemény mérkőzést vívtunk az egyik éremre esélyes csapat ellen. Azt kaptuk, amire számítottunk, erősek, gyorsak voltak, meg kellett küzdeni a lehetőségekért.  

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Roska Emese Boglárka, Csurka Gergely, Derencsényi István (fotó), Kovács Erika (Budapest) 

 

 

2021.01.07 22:07:47

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az úszóelnök óvatosabb az olimpiát illetően, de a válogatottak a járvàny ellenére megkapnak minden támogatást.

2021.01.07 20:13:08

Úszás MALONYAI PÉTER 

NS-VÉLEMÉNY. A legjobb szakembereket és valamennyi érdekelt intézményt csatasorba tudta állítani.

2020.12.24 08:28:32

Úszás KOVÁCS ERIKA

Viszonozni akarják azt a törődést és figyelmet, amelyet ők kaptak a kórházban 32 évvel ezelőtt.

2020.12.19 21:57:31

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Bocsánatot kérni, beismerni nem a gyengeség, hanem az erő jele. Ezért is régi vágyam egy sorozat indítása, amelyben a magyar sport emblematikus alakjai beszélnének arról, amit nem mondhatnak el senkinek, elmondják hát mindenkinek.

2020.12.12 21:07:41

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Tokióban a kapitánynak jóval rövidebb mondatot kell majd ismételgetnie.