Vizes vb 2017: Hosszú Katinkáék már nagyon várják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.05. 10:01
null
A Duna Arénában hazai közönség előtt versenyezhetnek legjobbjaink (Fotó: Földi Imre)
Hosszú Katinka felkészülése a terv szerint halad, háromszoros olimpiai bajnok úszónk – az érintett magyar sporttársaihoz hasonlóan – már nagyon várja, hogy hazai közönség előtt versenyezzen a 2017-es, budapesti vizes világbajnokságon, amely pontosan száz múlva rajtol.

 

HOSSZÚ KATINKA,
háromszoros olimpiai bajnok úszó

„Hihetetlen, hogy már csak száz nap van a világbajnokságig. Shane-nel minden erőnkkel a felkészülésre koncentrálunk. Szerencsére minden a terv szerint halad, nagyon jól állunk. Egy sportoló számára a hazai rendezésű világverseny életre szóló élmény, ez alól én sem vagyok kivétel. Szeretnék bizonyítani és a Duna Arénában, hazai közönség előtt felállni a dobogóra.”

OLASZ ANNA,
világbajnoki ezüstérmes hosszútávúszó

„Nagyon várom már a világbajnokságot, ez nem is kérdés. Az, hogy a rajt már ilyen közel van, még nem tudatosult bennem, hiszen Amerikában nem érzem annyira a nyomást, csak akkor fogom, amikor májusban hazamegyek, és szembesülök vele. A következő száz napot szinte csak az úszás tölti ki, különösen májustól lesz ez így, hiszen akkorra levizsgázom az egyetemen, és onnantól kizárólag az edzésekre tudok koncentrálni. Várom, hogy otthon legyek és csak a világbajnokságra figyelhessek, és várom azt is, hogy átérezzem egy hazai vb hangulatát és izgalmát.”

KORMOS VILLŐ
Eb-bronzérmes műugró

„A vébé Facebook-oldala folyamatosan emlékeztet arra, mennyi idő van még a kezdésig. Vannak napok, amikor úgy érzem, már nagyon közel van a rajt, máskor meg úgy vagyok vele, bőven van még idő. Gyakorolom, gyakoroljuk az ugrásokat, a hazai nemzetközi minősítésű versenybírók is segítenek a felkészülésben, akiktől folyamatosan kapunk visszajelzéseket. Áprilisban még itthon készülünk, májusban méretjük meg magunkat először a nemzetközi mezőnyben. Miután két hazai Európa-bajnokságon is versenyeztem, tisztában vagyok vele, mi vár ránk júliusban. Legalábbis remélem, hogy ezúttal is sokan kijönnek a versenyekre, a közönség buzdítása az Eb-ken nagy pluszt adott nekem.”

KISS SZOFI,
olimpiai 21. helyezett műúszó

„A hátralévő időre úgy tekintek, hogy van még száz napunk. Egész jól állunk a felkészülésben, de lesz még min dolgozni a következő három hónapban is. A folytatásban görögországi edzőtáborozás és külföldi versenyek szerepelnek. Az én szemem előtt általában az olimpiai részvétel lebeg, de a hazai világbajnoksággal különleges lehetőséget, extra motivációt kaptunk, nagyon várom, hogy bemutatkozhassunk a magyar közönségnek. Szeretnénk itthon is felhívni a figyelmet a sportágunkra, és a teljesítményünkkel bizonyítani, hogy – még ha nem tartozunk is a világ élvonalába – érdemes elkezdeni a műúszást, és nap mint nap keményen dolgozni az eredményekért.”

GURISATTI GRÉTA
a női vízilabda-válogatott játékosa

„Sokszor eszembe jut már a világbajnokság, azért is, mert az előző nyáron nem sikerült bekerülnöm az olimpiára utazó csapatba, ezért elhatároztam, nincs olyan, amit most ne tennék meg azért, hogy benne legyek a tizenhármas keretben. Nyáron erős kondiedzésekbe kezdtem, feljött rám öt kiló izom, az edzések és a meccsek is jól mentek. Nagyon jó volt a Duna Arénában edzeni, minden nap arra gondoltunk, hogy milyen jó lesz, amikor telt háznyi ember üvölt egy-egy gól, vagy jó blokk után. Ha sikerül bekerülnöm a csapatba, nagy álmom teljesül: a külföldi utánpótlás-világversenyekre nem tudnak elutazni, de így a nagyszüleim láthatnának élőben. Ennek nagyon örülnék, főleg azért, mert nem tudom, mikor lesz legközelebb ilyen alkalom.”

DECKER ÁDÁM
a férfi vízilabda-válogatott világbajnok játékosa

„Tudom, hogy száz nap van hátra a világbajnokságig, ennek megfelelően is tábláztam be az életemet, azt, hogy a bajnokság után mennyi időm lesz pihenni, miként szervezem meg a vizsgaidőszakot, hogy végezzek vele a világbajnoki felkészülés kezdetéig… Az ősszel volt bizonytalanság az ügyben, hogy marad-e Benedek Tibor, vagy ki lesz helyette a szövetségi kapitány, illetve én magam is kedvetlen voltam, nehezemre esett edzésre menni, nagyon bennem maradt az olimpiai csalódás. De aztán új lapot nyitottam, a jövő már nem az enyém, viszont az olimpia okozta űrt betöltheti a sikeres hazai világbajnokság. Ez javítási lehetőség, olyan impulzus érhet pályafutásom második felében, ami életem végéig nyomot hagy bennem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik