K. E. 2021.05.25 09:12 Frissítve: 2021.05.25 11:14

Úszás: nagy nevek regisztráltak az ISL draftjára

Még egy hétig regisztrálhatnak az úszók a Nemzetközi Úszóliga (ISL) draftjára – a sorozat első két szezonjának legeredményesebb úszói már jelezték indulási szándékukat.

Hosszú Katinka a tavalyi ISL-versenyen (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A Nemzetközi Úszóliga (ISL) két idény után a harmadikban valami újra készül: várhatóan a június 28-i héten kerül megrendezésre az a draft, amelyen a regisztrált úszók kiválasztásra kerülnek a ligában való indulásra. A tíz csapat 15-15 versenyzőt tarthat meg a második szezonban náluk szerepelt úszókból, egy továbbiról a szurkolók szavazhatnak – mindez azt jelenti, hogy 11 úszót választhat minden együttes a draft során.

A draft után a csapatmenedzsereknek harminc napjuk van arra, hogy a draftra regisztrált, ám ott ki nem választott úszók közül bármelyikkel egyéni megállapodást kössenek, és feltöltsék a csapataikat legfeljebb 36 tagúra.

Az ISL közleménye szerint a liga legeredményesebb úszói már regisztráltak, így ott van a listán Hosszú Katinka, a svéd Sarah Sjöström, az ausztrál Cate Campbell, a francia Florent Manaudou és a dél-afrikai Chad le Clos is, akárcsak a tavalyi esztendő legjobbjai, vagyis a két amerikai ász, Lilly King és Caeleb Dressel, valamint a francia Beryl Gastaldello is.

De a legjobb magyar úszók is regisztráltak már, így az ISL harmadik szezonjában rajtkőre léphet majd Kapás Boglárka, Burián Katalin, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Milák Kristóf, Verrasztó Dávid és Telegdy Ádám is.

Hosszú Katinka, a liga egyik nagykövete, valamint az Iron csapat tulajdonosa és
csapatkapitánya mindenkit biztat a regisztrációra, hiszen az úszóknak csak így van esélyük
részt venni a sportág első profi ligájának harmadik szezonjában:

„Eddig már csaknem nyolcszáz olyan profi úszó regisztrált a ISL draft-ra a világ minden részéről, aki a liga által megszabott szintidőkkel is rendelkezik – mondta Hosszú Katinka. – Örömmel látom, hogy magyar úszók is szép számmal jelentkeztek. A múlt heti Európa-bajnokságon érmes és döntős versenyzőink szinte mindannyian ott lesznek a kiválasztható úszók között. Nagy harc lesz a csapatokba kerülésért, ez pedig tovább növeli a versenyek színvonalát. A hatalmas érdeklődés is azt mutatja, hogy a sportág megérett arra, hogy továbbmenjen a profizmus felé vezető úton.”

2021.08.02 12:33:33

Úszás nemzetisport.hu

„Ha valaki azon meditál, hogy válogatott sportolóként elkezdje-e az egyetemet, én azt javaslom, hogy igen... minél hamarabb” – Rasovszky Kristóf világbajnok úszóval beszélgettünk. (X)

2021.07.28 22:29:13

Úszás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nincs annyi kalap, amennyit megemelhetünk előtte.

2021.07.27 17:21:12

Úszás SZABÓ GÁBOR

Két évben is minden gyorsúszószámot megnyert a bajnokságon, 1941-ben Európa-csúcsot úszott 400 méteren.

2021.07.14 10:52:08

Úszás nemzetisport.hu

Írj személyes üzenetet a Coop üzletekben kihelyezett hajrászalagokon! (x)

2021.07.14 21:49:03

Úszás M. D.

Ahogy a TV2 fogalmaz, a tokiói olimpiára készülő sportoló „a nézők tapsviharában szeretne úszni”.