H. D. 2021.03.03 13:01 Frissítve: 2021.03.03 13:15

Úszás: Hosszú a szövetség segítségét kéri, életre szóló eltiltás várhat a tettesre

Mint arról beszámoltunk, sajtóhírek szerint egy honi úszóedző Németországban pénzért árulta – és adta el – a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka részletesen kidolgozott edzéstervét. Az ügy kapcsán Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke is megszólalt, és a Blikknek többek között azt is elmondta, életre szóló eltiltás várhat a tettesre.

Hosszú Katinka a szövetség segítségét kéri, életre szóló eltiltás várhat a tettesre (Fotó: Derencsényi István)

 

 
50 ezer euróért eladták Hosszú Katinka edzésterveit – sajtóhír

Mint ismert, a Blikk információi szerint a meg nem nevezett, ám idehaza és külföldön egyaránt ismertnek számító magyar tréner Németországban 50 ezer euróért (18 millió forintért) értékesítette a birtokába jutott edzéstervet – amelyet a háromszoros olimpiai bajnok, kilencszeres világbajnok és tizennégyszeres Európa-bajnok úszó saját maga készít, így az ő szellemi terméke… Azt nem tudni, hogy jutott a tervekhez.

Az úszónő – akinek a menedzsmentjét a lap megkereste az üggyel kapcsolatban, de nem kívánt reagálni – korábban arról beszélt, a terv kidolgozásában évtizedes munkája van.

A történtekkel kapcsolatban Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke nyilatkozott a lapnak.

„Katinka elmondta, mélységesen felháborították a történtek, s kérte a szövetség segítségét az ügy tisztázásában. Elmondtam neki, mindent megteszünk, hogy rátaláljunk a tettesre. Fegyelmi eljárást indítottunk, s ha kiderül, ki az elkövető, élete végéig szóló eltiltásra számíthat, míg a bajnoknő több millió forintos kártérítést is követelhet tőle. Elfogadhatatlan és megdöbbentő, ami történt” – mondta a Blikknek Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke.

2021.04.07 22:49:13

Úszás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A teljesítmény tiszteletében és bűvöletében élő embernek fogalma sem lehet, milyen zárórát hirdetni egy karrier végén. Pontosabban megtalálni a pillanatot, hogy az minden szempontból jól legyen időzítve. Hiányérzet nélküli, ugyanakkor hiányérzetet keltve.

2021.04.06 23:25:52

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Milyen lesz így az olimpia, ki vállalja, ki nem a megméretést, mennyire lesznek reálisak az esélyek, az eredmények, nem tudható, ám a sport fogságában élő ember tervezgető hajlandósága kiirthatatlan. Különösen a mérhető sportágakkal számolgat a lélek szívesen.

2021.03.26 22:14:05

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A csütörtöki végkifejlet inkább a lengyelektől, azaz az erősebb féltől függött, San Marinóban minden kizárólag a mieinken múlik. Ezért azon ritka mérkőzések egyike következik, amelynek értékelésében tökéletesen egyet is érthetünk majd Béla bácsival.

2021.03.26 22:14:05

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A Széchy-történet a maga sajátos terében „üdvtörténet” volt ugyanis, a szó Németh László-i értelmében akár. E „tervben” a tökélyt célzó szakmai felkészültség és a morális feladattudat, a személyes ambíció és a közösség szolgálatának szintén morális igénye szétszálalhatatlanul összenőtt.

2021.03.06 23:04:54

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek az ügynek számomra sokkal nagyobb az elvi jelentősége, mint a gyakorlati. Előbbi ugyanis messze túlmutat a medencék világán, és azt a kérdést veti fel, sőt talán válaszolja is meg: mi legyen a sorsa annak, aki a közvélekedés szerint vét a saját sportága ellen?