Úszás: Chad le Clos Hosszú Katinka sapkájában győzött

CSURKA GERGELYCSURKA GERGELY
Vágólapra másolva!
2021.06.19. 19:18
A Budapest Open zárónapján feltűnt a színen a dél-afrikai olimpiai bajnok, Chad le Clos, aki az utóbbi időben Hosszú Katinka edzőpartneréül szegődött, és most a magyar bajnoknő sapkáját viselve győzött 100 pillangón. Katinka gyakorlásként szintén elindult – nem a saját számaiban –, és kivételesen nem nyert.
Chad le Clos is ott volt a zárónapon (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Chad le Clos is ott volt a zárónapon (Fotó: Dömötör Csaba) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
„Utolsó perces döntés volt, Katinka mondta, nem akarok-e vele edzeni egy kicsit Magyarországon, én meg azt feleltem, miért ne? Magyarországhoz egy sor csodálatos emlék köt, itt nagyon megbecsülik az úszókat az emberek, úgyhogy nagyon jól érzem magam itt” mondta a 100 pillangó megnyerése után Chad le Clos. „Katinkával jártunk a Puskás Arénában is, egészen felvillanyozódtam, átjárt az energia, óriási élmény volt a magyar-portugál. Most pedig sikerült a szezon eddigi legjobb idejét jönnöm azok után, hogy délelőtt elég drámaian ment, úgyhogy már megérte elindulni.”

Hosszú Katinka inkább csak gyakorlásnak szánta a 100 pille-200 gyors kombót, előbbin második, utóbbin harmadik lett. „Keményen edzünk, csak kicsit teszteltem magam, különösebb cél nélkül” összegzett röviden a bajnoknő.

Cseh László szintén ezen a két távon indult, 100 pillangón második lett Le Clos mögött. „Alighanem elmondhatjuk, hogy ma versenyeztünk utoljára egymás ellen Chaddel, ami egy szép és hosszú rivalizálás lezárása. Tény, ma ment talán a legjobban, mindkét idő elég jó lett, én pedig egyértelműen azt érzem, hogy mostanra lőttem be, mennyi pihenés kell ahhoz, hogy legyen sebességem. Mondjuk úgy, ebben a korban már kicsit több, de ez jó megtapasztalás volt, és elég jó úton vagyok, azt érzem.”

A 200 gyorsot egyébként Németh Nándor nyerte, aki így megcsinálta az 50-100-200 triplát. A nagyobb izgalmak ugyanakkor a versenyt követően voltak esedékesek, hiszen összeült az edző-bizottság, hogy véglegesítse a tokiói nevezéseket (ez majd az elnökség jóváhagyó döntése után válik hivatalossá).

Budapest Open, 4. nap – győztesek
Férfiak

200m gyors: Németh Nándor (BVSC-Zugló) 1:48.14
800m gyors: Sárkány Zalán (Kőbánya SC) 8:10.40
50m hát: Szentes Bence (Győri ÚSE) 25.31
50m mell: Takács Tamás (BVSC-Zugló) 28.60
100m pillangó: Chad le Clos (dél-afrikai) 52.01

Nők
200m gyors: Verrasztó Evelyn (FTC) 2:00.00
1500m gyors: Vas Luca (Szegedi ÚE) 16:59.16
50m hát: Burián Katalin (BVSC-Zugló) 28.82

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik