P. K. 2021.02.07 10:00 Frissítve: 2021.02.13 16:45

Úszás: Az úszás hiányzik, a hideg víz nem – Gyurta Dániel

Bár 2018-ban visszavonult a versenyzéstől, a mai napig előfordul, hogy hajnali ötkor felébred és elindulna az edzésre Gyurta Dániel, aki a Csisztu Sport Cast február 7-i adásában azt is elárulja, hogy jelen tudása szerint megrendezik-e idén a tokiói ötkarikás játékokat.

Gyurta Dániel ma már miniszteri főtanácsadóként dolgozik (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A ma már miniszteri főtanácsadóként dolgozó mellúszó klasszis, Gyurta Dániel nem távolodott el teljesen a sportágtól, hiszen öccse, Gergely jelenleg is Franciaországban készül élete harmadik olimpiájára.

A Gyurta fivérek kendőzetlen őszinteséggel beszéltek a Széles Sándorhoz fűződő viszonyukról, az őket minden körülmények között támogató szülői háttérről és arról is, hogy miben látják a saját vagy a másik sikerének titkát. Mikor döntötte el Gyurta Dániel, hogy olimpiai bajnok lesz? Miért nem itthon készül Gyurta Gergely, és vajon melyik napjukat cserélnék el egymással a testvérek?

Válaszok és további izgalmas kérdések a Csisztu Channel YouTube-csatornán és az NSO-n! 

 

2021.04.07 22:49:13

Úszás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A teljesítmény tiszteletében és bűvöletében élő embernek fogalma sem lehet, milyen zárórát hirdetni egy karrier végén. Pontosabban megtalálni a pillanatot, hogy az minden szempontból jól legyen időzítve. Hiányérzet nélküli, ugyanakkor hiányérzetet keltve.

2021.04.06 23:25:52

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Milyen lesz így az olimpia, ki vállalja, ki nem a megméretést, mennyire lesznek reálisak az esélyek, az eredmények, nem tudható, ám a sport fogságában élő ember tervezgető hajlandósága kiirthatatlan. Különösen a mérhető sportágakkal számolgat a lélek szívesen.

2021.03.26 22:14:05

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A csütörtöki végkifejlet inkább a lengyelektől, azaz az erősebb féltől függött, San Marinóban minden kizárólag a mieinken múlik. Ezért azon ritka mérkőzések egyike következik, amelynek értékelésében tökéletesen egyet is érthetünk majd Béla bácsival.

2021.03.26 22:14:05

Úszás N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A Széchy-történet a maga sajátos terében „üdvtörténet” volt ugyanis, a szó Németh László-i értelmében akár. E „tervben” a tökélyt célzó szakmai felkészültség és a morális feladattudat, a személyes ambíció és a közösség szolgálatának szintén morális igénye szétszálalhatatlanul összenőtt.

2021.03.06 23:04:54

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek az ügynek számomra sokkal nagyobb az elvi jelentősége, mint a gyakorlati. Előbbi ugyanis messze túlmutat a medencék világán, és azt a kérdést veti fel, sőt talán válaszolja is meg: mi legyen a sorsa annak, aki a közvélekedés szerint vét a saját sportága ellen?