Úszás: Sárkány Zalán teljesítette az A-szintet 1500 gyorson

Vágólapra másolva!
2023.12.13. 16:47
null
Sárkány Zalán megúszta az A-szintet (Fotó: Kovács Péter)
A Győr Open első napján Sárkány Zalán megúszta a párizsi olimpiai szintet 1500 méter gyorson.

 

Sárkány Zalán, noha kivívta az indulás jogát, kihagyta múlt héten az otopeni rövid pályás Európa-bajnokságot, mert mindent Párizsra tett fel – pontosabban az olimpiai A-szintre.

Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid személyében kiváló társakra lelt a felkészülés során (Rasovszky és Betlehem egyébként ezen a távon rendelkezik már A-szinttel), és a Győr Open első napján Sárkány Zalán el is érte a célját: magabiztos úszással, majdnem kilenc másodperces előnnyel ért célba, és bőven az A-szinten (15:00.99) belül – 14:53.19-es ideje azt jelenti, hogy Rasovszky mögött immár második ezen a távon a hazai rangsorban.

A zsebemben volt egy cetli, azon pedig egy időeredmény, úgy voltam vele, ha annál jobbat úszom, az már csak ajándék– nyilatkozta Sárkány Zalán, és elárulta azt is, mit írt fel a papírra: –14:55-ös időt lőttem be, mert gondoltam, hogy jól fogok úszni. Jó formában vagyok, pedig a múlt héten beteg voltam, úgyhogy a felkészülésem vége nem volt éppen könnyű, de szerencsére ebből a vízben semmit sem éreztem. És még el is számoltam magam, az utolsó hosszon néztem ki, realizáltam, hogy mindjárt vége, úgyhogy arra gondoltam, csak el kéne kezdenem hajrázni is.”

Hogy Veszprémben remek munka folyik, az már bebizonyosodott az elmúlt években, a szerdai nap erre újabb bizonyíték – Szokolai László elégedett is volt Sárkány Zalán teljesítményével.

Azt mondta Laci bá, hogy végre már nemcsak a füstöt fújtam, hanem a tüzet is –utalt arra az úszó, hogy sokan csak Süsüként hívják őt.– Büszke rám, ezt ki is nyilvánította. Én azért látok hibákat ebben az úszásban is: alapvetően nem vagyok az az örömködő típus, hiszen mindig van min javítani. Persze, ez egy jó visszacsatolás, ahogyan az is jó, hogy teljesítettem a célt, azt pedig remélem, hogy idővel képes leszek ennél jobb eredményre is, mondjuk egy 14:50-en belüli időre, s mondjuk akár már februárban, a dohai világbajnokságon...”.


 



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik