Vizes vb: Jakabos és Mihályvári-Farkas sem döntőzik 400 vegyesen

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.07.30. 04:08
null
Mihályvári-Farkas Viktória a 10. lett (Fotó: MTI)
Jakabos Zsuzsanna és Mihályvári-Farkas Viktória sem jutott tovább a 400 méteres vegyes úszás előfutamaiból a fukuokai vizes világbajnokságon.

 

Jakabos Zsuzsanna a futamában a 9. helyen végzett – már ekkor biztossá vált, hogy nem jut a döntőbe –, 4:43.52-es ideje végül a 18. helyre volt jó.

„Éreztem, hogy ez nem lesz a világ legjobb úszása, már az elmúlt napokban sem ment igazán” – nyilatkozta az MTI-nek Jakabos, aki a jövővel kapcsolatban azt mondta, semmit sem szeretne igazán megcélozni, idén nem élvezte annyira az edzéseket és versenyeket, ezen változtatna.

Mihályvári-Farkas Viktória idei legjobbját úszta 4:41.28-cal. Összesítésben a tizedik helyen végzett, vagyis második tartalékként akkor úszhat kora délután, ha addig ketten visszalépnek. De ez nem túl valószínű.

„Elégedett vagyok, mert mindent kiúsztam magamból, és ez sokkal jobb volt, mint az ezerötszáz. Tavaly nagyjából ugyanilyen idővel voltam 9., az Európa-bajnokságon pedig délelőtt hasonló is elég volt. Továbbra is az olimpiai szint (4:38.53) a legfontosabb feladatom, és szerintem jó irányban haladunk, folytatnunk kell azt a munkát, amit néhány hónapja elkezdtünk” – mondta a fiatal magyar úszó.

A férfi és női váltókban sem indult magyar négyes, így a záró nap döntői során délután egyedül Rasovszky Kristóf lesz érdekelt a mieink közül – 1500 gyorson.

VIZES VB, FUKUOKA

ÚSZÁS
13.00: döntők (Tv: Duna World, majd M4 Sport+)
Férfi 50 m hát
Női 50 m mell
Férfi 1500 m gyors (Rasovszky Kristóf)
Női 50 m gyors
Női 400 m vegyes
Férfi 4x100 m vegyes váltó
Női 4x100 m vegyes váltó

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik