Hosszú és Jakabos is a legjobb idővel döntős

Vágólapra másolva!
2010.12.15. 10:01
null
Jakabos Zsuzsanna könnyedén bejutott a döntőbe (Fotó: Reuters)
Az első magyar induló, Hosszú Katinka azonnal a döntőbe jutott a Dubaiban zajló rövid pályás úszó-világbajnokság első napján, miután a legjobb időt érte el 200 méter pillangón. Jakabos Zsuzsanna 400 méter vegyesen remekelt: ő is az első helyen került a fináléba. Cseh László 100 méter pillangón, Gyurta Dániel 100 méter mellen jutott be a délutáni középdöntőbe. A magyar csapat döntős a női 4x200 méteres gyorsváltóban.

Hosszú Katinka csobbant elsőként vízbe a magyar versenyzők közül a Dubaiban zajló rövid pályás vb-n, és a magyar lány kiváló teljesítménnyel mutatkozott be: a magyar csúcsot jelentő 2:04.56 perces idejével az első helyen jutott be a délutáni döntőbe a 200 méteres pillangóúszásban.

A KAPITÁNY ELÉGEDETT

 „Soha rosszabb kezdést! – szögezte le Kiss László szövetségi kapitány a délelőttöt értékelve az MTI-nek. – Úgy néz ki, hogy rendben van a vb-re csak tegnap este beeső Hosszú Katinka és az öt napot betegeskedő Mutina Ágnes is, nagyszerűen úsztak mindketten. De bízom Jakabos Zsuzsannában is, aki számában Hosszúhoz hasonlatosan a legjobb volt a selejtezőben. Cseh László a holnapi vegyesre melegített, Gyurta Dánielnél pedig azt emelném ki, hogy az egész mezőnyben csak egy ember volt nála gyorsabb a második ötvenen. Rendben volt a női váltónk is, délután a franciákkal lehetünk harcban a negyedik helyért. Amúgy a gyorsváltó – akárcsak Katinka és Laci – szintén országos rekordot úszott, már csak azért is, mert rövidpályán még az ob-n se indult ebben a számban női négyesünk, ennél fogva a mostani idejük országos alapcsúcsnak számít."

                                                                                MTI

Hosszú eredményét csak a spanyol Mireia Belmonte García tudta megközelíteni 2:04.84 perces idejével, a brit Jemma Lowe 2:05.24 perccel végzett a harmadik helyen.

Rögtön a női 200 méteres pillangóúszás után ismét magyar érdekeltségű előfutam következett: Gyurta Dániel a 100 méteres mellúszásban indult, és az ötödik helyen bejutott a délutáni középdöntőbe 58.31 másodperces idejével.

A férfi 100 méteres pillangóúszószámban két magyar volt érdekelt: Cseh László és Verrasztó Dávid indult a délelőtti előfutamban. A nem a kedvenc számában úszó Cseh épphogy elcsípte a középdöntőt, miután 51.51 másodperces idejével a 16. lett összesítésben, míg Verrasztó 54.61 másodperces eredménye csak az 54. helyre volt elég.

Hosszú Katinka után Jakabos Zsuzsanna is nagyon magabiztosan jutott be a döntőbe: a 400 méteres vegyes úszásban induló versenyzőnk 4:30.92 perces idejével a legjobb eredményt érte el az előfutamban.

A magyar csapat is bejutott a döntőbe a 4x200 méteres gyorsváltóban. A Hosszú Katinka, Mutina Ágnes, Dara Eszter és Verrasztó Evelyn alkotta négyes 7:46.33 perc alatt teljesítette a távot a délelőtti előfutamban, ami az ötödik helyre volt elég összesítésben. A tényekhez tartozik, hogy Mutina betegen utazott el a vb-re, de ez nem látszott meg a teljesítményén: a magyar csapatból a második legjobb időt érte el.

RÖVID PÁLYÁS ÚSZÓ-VB, DUBAI, A DÉLUTÁNI PROGRAM
DÖNTŐK, ELŐDÖNTŐK (16.30-tól, a döntők vastaggal szedve)
Férfi 200 m gyors
Női 50 m mell
Férfi 100 m hát
Női 200 m pillangó (Hosszú Katinka)
Férfi 100 m mell (Gyurta Dániel)
Női 100 m hát
Férfi 100 m pillangó (Cseh László)
Női 400 m vegyes (Jakabos Zsuzsanna)
Férfi 4x100 m gyorsváltó
Női 4x200 m gyorsváltó (Magyarország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik