Tokió 2020: az amerikai hölgyek 25, a spanyolok 29 gólt dobva nyertek

L. G.L. G.
Vágólapra másolva!
2021.07.24. 14:39
null
A ritka pillanatok egyike: egy, az amerikai kapuig jutó japán akció (Fotó: AFP)
Az amerikaiak könnyedén nyertek a japánok ellen, az oroszok viszont éppen hogy legyőzték a kínaiakat a szabadnapos magyar válogatott csoportjában a tokiói olimpiai női vízilabdatornáján.

 

 

A címvédő Egyesült Államok és a házigazda Japán összecsapásával megkezdődött a női vízilabdatorna Tokióban, egyelőre még a magyarok nélkül. Mivel két ötcsapatos csoportban zajlik a küzdelem, ezért minden nap lesz egy-egy szabadnapos, a B-csoportban rögtön a mieink voltak. Nem is feltétlenül baj, hogy nem menet közben esik ki egy játéknap és három napig összecsapás nélkül marad Bíró Attila együttese, mert az eléggé meg tudja törni a lendületet. Így bár a magyar válogatott később ugrik medencébe a többieknél – először hétfőn reggel 8.30-kor az oroszok ellen – utána szépen beállhat a meccsnap, pihenőnap, meccsnap ritmus.

A B-csoportban játszott Egyesült Államok–Japán mérkőzés kizárólag azért érdemel néhány szót, mert a nyitó meccs volt, egyébként nincs mit ragozni azon, hogy a favorit feltörölte a medence alját a derék japánokkal, az amerikaiak egészen könnyedén, 25–4-re nyertek. A volt UVSE-játékos Maggie Steffens 18.5, míg Stephanie Haralabidis 14 percet a medencében töltve lőtt öt-öt gólt... Ám még így sem az amerikaiaké volt a nap legnagyobb különbségű győzelme, ezt a kétes értékű dicsőséget az A-csoportban szereplő spanyolok érdemelték ki, akik 29–4-re ütötték ki a dél-afrikaiakat. Ez a két csapat kilóg a mezőnyből, vélhetően minden meccsén nagy pofonba szalad majd bele.

Sokkal érdekesebb volt, mire jut a mieink csoportjában az orosz csapat a sötét lónak tartott kínaiak ellen. Nos, a kínaiak megmutatták erejüket, és csupán egyetlen góllal, 18–17-re maradtak alul úgy, hogy a végén kétszer is támadhattak az egyenlítésért – mint az eredmény mutatja, sikertelenül. Kapusteljesítményről gyakorlatilag egyik oldalon sem beszélhettünk, a két orosz kapus (na jó, csak Anna Karnauh, mert Jevgenyija Golovina nem ért labdába) összesen hétszer, a két kínai együttesen ötször tudott védeni... Annyira nem bánnánk, ha az oroszok ugyanígy (nem) védekeznének hétfőn a magyar csapat ellen, mert kizárt, hogy Bíró Attila együttese ennyi gólt kapjon az első fellépésén.

TOKIÓ 2020
NŐI VÍZILABDA
A-CSOPORT
Ausztrália–Kanada 8–5
(1–1, 4–2, 2–1, 1–1)
Spanyolország–Dél-Afrika 29–4
(5–2, 9–1, 5–1, 10–0)

B-CSOPORT
Egyesült Államok–Japán 25–4 (8–3, 6–0, 7–1, 4–0)
Orosz csapat–Kína 18–17
(5–6, 4–4, 5–4, 4–3)

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Kovács Erika, Mirkó István, Nedelykov Tamás, Szűcs András, Tumbász Hédi

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik